Çorlu’da atık pil toplama yarışması tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Çorlu’da atık pil toplama yarışması tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 15:42

Çorlu’da atık pil toplama yarışması tamamlandı

Haberin Devamı

ÇORL(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ’da Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve TAP işbirliğinde, ‘Doğanın Pili Bitmesin’ sloganı ile gerçekleştirilen geleneksel okullar arası atık pil kampanyası sonuçlandı.

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, okullarda toplanan atık pilleri tartarak teslim aldı. Dereceye giren ilk on okul sırasıyla; Furtuni ve İshak Pinhas Ortaokulu, Alipaşa İlkokulu, Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu, Emlak Konut Ergene Vadisi İlkokulu,  Unilever-İş İlkokulu, Fevzi Çakmak İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu, Şahinler Ortaokulu, Vali Şenol Engin İlkokulu,  Çorlu Anaokulu oldu.

Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında yapılmış olan işbirliği protokolü gereğince İlçe sınırlarımız içerisinde bulunan anaokulu, ilkokul ve ortaokulları arasında “Doğanın Pili Bitmesin” sloganıyla başlatılmış olan okullar arası atık pil toplama kampanyasına okullarımız büyük ilgi gösterdi. Kampanya bitiş tarihi olan 30 Nisan 2017 tarihinden itibaren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından okullarımızda toplanan atık piller tartılarak tutanak altına alındı. En çok pil toplayan 10 okulumuza belediyemizce belirlenen ödüller verilecektir. Ayrıca bu yarışmada il genelinde dereceye giren okullara Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de ödüller verecek. Bu kampanyaya katılarak doğanın ve çevrenin korunmasına katkı sağlayan tüm okul öğretmenleri ve öğrencilerine Çorlu Belediyesi adına teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!