Çorlu ve Lüleburgaz'da 'çocuk şenliği'

Güncelleme Tarihi:

Çorlu ve Lüleburgazda çocuk şenliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 15:56

Çorlu ve Lüleburgaz'da 'çocuk şenliği'

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/ LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgüz ile Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde belediyelerin düzenlediği Uluslararası Çocuk Şenlikleri başladı.
Lüleburgaz Belediyesi'nin bu yıl 26'ıncısını düzenlediği Uluslararası Çocuk Şenliği, yerli ve yabancı ekiplerin katılımıyla Kongre Meydanı'nda başladı. Burada toplanan kontej bando eşliğinde Eski Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak tarafından anıta çelenk konuldu.
Renkli kıyafet giyen çocukların yer aldığı kortej, törenin ardından Fatih Caddesi üzerinden Kongre Meydanı'na gelerek şenlik meşalesi yakıldı. Dostluk, barış ve kardeşlik alayından sonra halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Gagavuzya (Moldova), Bulgaristan, Bosna-Hersek ve Romanya'dan gelen çocukların kentin değişik noktalarında gösteri yapacağı şenlikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na kadar sürecek. Binlerce çocuk şenlik alanında kurulan çadırlarda izcilik, spor, heykel, satranç, bilim, ağaç oyma ve el sanatları, maket uçak yapımı, ve masal çadırlarında etkinliklere katılıyor.
ÇORLU'DA GÖSTERİ
Çorlu Belediyesi'nin bu yıl 8'incisini düzenlediği Uluslararası Çocuk Festivali'ne Bulgaristan, Gürcistan ve Romanya'nın yanı sırada Ankara, Hakkari, Van ile İstanbul Silivri'den halk oyunları ekipleri katıldı. Festival kapsamında Önerler, Seymen ve Türkgücü mahallerinde halk dansları gösterileri sergilendi. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı'nın hazır bulunduğu gösterileri söz konusu mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler ve mahalle sakinleri takip ederken, konuk ekiplerin gösterileri katılımcılardan tam not aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!