Çorlu Belediye Başkanı Baysan: Önceliğimiz halkımızı çamurdan kurtarmak

Güncelleme Tarihi:

Çorlu Belediye Başkanı Baysan: Önceliğimiz halkımızı çamurdan kurtarmak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 15:05

Çorlu Belediye Başkanı Baysan: Önceliğimiz halkımızı çamurdan kurtarmak

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Kumyol Caddesi’nde devam eden asfalt ve altyapı çalışmalarına ilişki açıklamalarda bulundu. Başkan Baysan açıklamasında, “Kumyol Caddesi ve civarında birinci önceliğimiz vatandaşlarımızı çamurdan kurtarmaktır. Bu yüzden asfalt çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.
Çorlu Belediyesi; altyapı çalışmalarının tamamlandığı Kumyol Caddesi ve bağlı sokaklarda asfalt çalışmalarını sürdürüyor.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ tarafından Mayıs ayı sonunda başlatılan altyapı çalışmalarının yanı sıra TREDAŞ’ın havai hatları yer altına aldığı, Türksat, Telekom ve Superonline’nin fiberoptik çalışmaların devam ettiği Kumyol Caddesi’nde incelemelerde bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Kumyol Caddesi ve çevresinde yürütülen çalışmaların önemine değinen ve birinci önceliklerinin vatandaşları çamurdan kurtarmak olduğunu belirten Başkan Baysan, “Kumyol Caddesi’nde birinci önceliğimiz vatandaşlarımızı çamurdan kurtarmak. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde hızla asfalt serimi gerçekleştiriyoruz ki, vatandaşlarımız mağdur olmasın. Kaldırımlarda da bazı iyileştirme çalışmaları yaparak kışı atlatacağız. Mart ayı içinde kaldırımlarımızı genişleterek kalıcı asfaltımızı tamamlayacağız” dedi.
Vatandaşların en çok sorduğu soruların başında Kumyol Caddesi ve bağlı sokaklarda neden defalarca kez kazı yapıldığının sorulduğunu belirten Başkan Baysan, “Öncelikle bu alanda yapılan işlere bakmak lazım. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ tarafından bu alanda kanalizasyon hattı, yağmur suyu hattı ve temiz su hattı bağlantılarının yanı sıra ev ve işyerlerini kapsayan abone bağlantıları yapıldı. Yani en az 3 kazı yapılması zorunluluğu var. Çünkü bu çalışmalar eş zamanlı yürütülemiyor. Temiz su hattı su kaynağında, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ise sondan başlamak durumunda. Bu çalışmaların yanı sıra, TREDAŞ havai elektrik hatlarını yeraltına alırken, biryandan da ev ve işyerlerini kapsayan abone bağlantıları gerçekleştiriyor. Türksat, Telekom ve Superonline tarafından teknolojik anlamda önemli bir hizmet olan fiberoptik hat çalışması yürütülüyor. Bu kadar çok ekibin bir arada çalışması, mevcut sahada imkânsız. Çok sayıda personel ve ekipmanın çalışabileceği genişlikte bir alan değil Kumyol Caddesi ve bağlı sokaklar. Hal böyle olunca her çalışma için ayrı ayrı kazı yapılmak zorunda. Biz Çorlu Belediyesi olarak bu konuda koordinatörlük görevi üstlendik ve altyapı çalışmalarında ekiplerimiz ve ekipmanlarımızla vatandaşlarımızın mağdur olmaması için daima destekçi olduk” diye konuştu.
Çalışmaların tamamlandığı bölgelerde üstyapı yatırımının Çorlu Belediyesi tarafından yapıldığını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Kemalettin Mahallesi Dere Sokaklar, Şeyhsinan Mahallesi bağlı sokaklarda, Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi çevresinde, altyapısı tamamlanan yerlerde üstyapı çalışmaları belediyemiz tarafından yapıldı.
Kumyol Caddesi’nde sadece TESKİ’nin çalışmalarının yanı sıra TREDAŞ’ın çalışmalarını çok önemsiyoruz. Hepimizi oldukça rahatsız eden havai elektrik hatlarının yeraltına alınma çalışmaları yaklaşık 1 hafta içerinde tamamlanacak. Vatandaşımızın teknolojiden mahrum kalmaması ve teknolojide seçenekleri olabilmesi için Türksat, Telekom ve Superonline’nin çalışmaları bizim için çok önemli. Burada çalışmalarda sürecin geç kalmasından kaynaklı bir takım sıkıntılar var. Bunları hep beraber yaşıyoruz. Yaşanan tüm olumsuzluklardan ötürü halkımızdan bir kez daha özür diliyoruz. Ama şunu da ifade etmeliyim ki bu çalışmalar tamamlandığında, ortaya çıkan son durum hepimizi çok mutlu edecek” sözlerine yer verdi.
Kumyol Caddesi’nde daha evvel Eski Sanayi Sitesi içinde gerçekleştirilen asfalt çalışmasının devamında Otogar ve Hanife Şefik Celep İlkokulu arasındaki bölgede asfalt serimi gerçekleştirdik diyen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Daha önce de söylediğim gibi buradaki birinci önceliğimiz, vatandaşlarımızı çamurdan kurtarmaktı. TREDAŞ, Türksat, Telekom ve Superonline ekiplerinin çalışmalarını 1 hafta içerisinde tamamlamasını bekliyoruz. Çalışmalar tamamlanınca 1-2 gün içerisinde asfalt çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Ancak Kumyol Caddesi’nde bundan sonraki esas çalışmalarımız 2017 yılı Mart ayında başlayacak. Bu dönem içerisinde kaldırımlar sadece tamir edilecek.Bu alanda kaldırımlar genişleyecek, kent mobilyalarını kapsayan aydınlatma, granit malzeme ve diğer çalışmalar bu tarihten itibaren gerçekleştirilecek. Özellikle belirtmek isterim ki, TREDAŞ’ın son olarak yürüttüğü kazı çalışmalarının olduğu bazı bölgelerde çökmelerle de karşılaşabiliriz. Çünkü bu kazı çalışmalarının bulunduğu alanlarda hava şartları nedeniyle sıkılaştırma çalışmaları tam olarak yapılamadı. Bunlar kısa sürede giderilebilecek problemler.Vatandaşımızın konforu ve problemle karşılaşmaması için bu konudaki her türlü önlemi aldık” sözlerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!