Corinthians sampiyon

Güncelleme Tarihi:

Corinthians sampiyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vasco de Gama'ya uzatma ve normal süresi golsüz biten finalde penaltılarda 4-3 üstünlük sağlayan Brezilya takımı Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda ilk şampiyonluğu kazandı. Üçüncülüğü Meksika takımı Necaxa elde etti...

FIFA tarafından ilk kez düzenlenen Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluğu, iki Brezilya takımının finalinde Vasco de Gama'yı penaltı atışlarında 4-3 yenen Corinthians kazandı.

Rio de Janeiro'daki Maracana Stadı'nda oynanan ve 66 bin kişinin izlediği final mücadelesinin normal süresi golsüz sona erince 15'er dakikalık uzatma devrelerine geçildi. Ancak ‘‘Altın Gol’’ kuralının uygulandığı bu uzatma bölümlerinde de iki takım da golü bulamayınca penaltı atışlarına geçildi. Corinthians adına, Rincon, Baiano, Luizao ve Edu, penaltı atışlarını gole çevirirken, Marcelinho ise atıştan yararlanamadı. Ancak Romario, Oliveira ve Viola ile atışları olumlu kullanan Vasco de Gama'da Gilberto yanında son penaltıyı kullanan Edmundo topu dışarı atınca, Brezilya şampiyonu Corinthias 4-3'lük üstünlükle ilk kez düzenlenen şampiyonada mutlu sona ulaştı.

Şampiyonanın üçüncüsünü de penaltı atışları belirledi. Meksika'nın Necaxa takımı ile İspanyol ekibi Real Madrid takımı arasındaki mücadele, 15. dakikada Gutierrez ve 58. dakikada da Delgado'nun golleriyle 1-1 sona erdi. Uzatma dakikalarında gol olmayınca penaltı atışlarında 5-4 üstünlük sağlayan Necaxa üçüncü oldu.

FIFA, 2 yılda bir düzenlenmesi planlanan şampiyonanın ikincisinin 2002 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!