ÇORİMDER Başkanı Boyraz:

Güncelleme Tarihi:

ÇORİMDER Başkanı Boyraz:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 15:12

- "28 Şubat sürecinde hedef alınan kitlelerin başında imam hatipliler gelmektedir. 28 Şubat, bu ülkede çok önemli bir kırılma noktasıdır. Bu memleketin öz evlatları, öz okulları bugün yaşadığımız ortamda 28 Şubat'ın izlerini silmeye başladı"- Çorum Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kır:"Halkımızın teveccühü sayesinde öğrenci ve okul sayısı bakımından 28 Şubat süreci öncesindeki rakamları geride bıraktık ancak hala o dönemdeki kalitemizi yakalayabilmiş değiliz. Bu, biraz daha zaman alacak"

Haberin Devamı

ÇORUM (AA) - GAZİ NOGAY / MUHAMMED KAYGIN - Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇORiMDER) Başkanı Ayhan Boyraz, "28 Şubat sürecinde hedef alınan kitlelerin başında imam hatipliler gelmektedir. 28 Şubat, bu ülkede çok önemli bir kırılma noktasıdır. Bu memleketin öz evlatları, öz okulları bugün yaşadığımız ortamda 28 Şubat'ın izlerini silmeye başladı" dedi.

Boyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imam hatip okullarının Türkiye'de, özellikle Anadolu'da yüzyıllık mazisi bulunan eğitim yuvaları olduğunu söyledi.

İmam hatip okullarının kendi evlatlarını yetiştiren mektepler olduğunu vurgulayan Boyraz, 28 Şubat sürecinde hedef alınan kitlenin başında imam hatip okullarının geldiğine dikkati çekti.

Boyraz, şöyle devam etti:

"28 Şubat sürecinde devletin zırhlı araçları, panzerleri okulların bahçelerine girdi, öğrencilerimize karşı tazyikli su kullanıldı. Bu memleketin öz evlatları, birçok öğrencimiz okullarını bırakmak zorunda kaldı. İmam hatip diplomasıyla birçok öğrencimiz üniversiteye kayıt edilmedi. İmam hatip mezunu başörtülü birçok insan da okullarından uzaklaştırıldı. Birçok gencimizin eğitim hayatı, anayasa ile sabit eğitim hakkı bitirildi. 28 Şubat sürecinde hedef alınan kitlelerin başında imam hatipliler gelmektedir. 28 Şubat, bu ülkede çok önemli bir kırılma noktasıdır. Bu memleketin öz evlatları, öz okulları bugün yaşadığımız ortamda 28 Şubat'ın izlerini silmeye başladı."

Haberin Devamı

Ayhan Boyraz, 28 Şubat süreci öncesinde imam hatip okullarının en başarılı dönemini yaşadığını ancak süreçle okulların adeta hedef tahtasına konulduğunun altını çizerek, hükümetin destekleri ve halkın teveccühü sayesinde bu okullarının eski günlerine döndüğünü dile getirdi.

Boyraz, "Biz bu teveccühün giderek artacağına inanıyoruz" dedi.

- 28 Şubat öncesi 5 bin 200 olan öğrenci, sürecin ardından 340'a düştü

Çorum Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır da imam hatip okullarının, halkın eğitim konusunda teveccüh ettiği ve çocuklarını gönderdiği, sadece dini eğitim değil, akademik eğitimin de verildiği okullar olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

İmam hatip okullarının 28 Şubat süreci öncesinde çok büyük başarılara imza attığını, binlerce öğrenciyi mezun ettiklerini, dini eğitimin yanında tıp, mühendislik, fen bilimleri, sayısal ve sözel alanlarda birçok başarıya imza attığını anlatan Kır, sürecin imam hatiplere çok büyük darbe vurduğunu söyledi.

Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 28 Şubat süreci öncesinde 5 bin 200 kayıtlı öğrencisi bulunduğunu ancak bu sayının süreç, üniversiteye geçişte kat sayı engeli ve ortaokullarının kapatılmasıyla 340'a kadar düştüğüne dikkati çeken Kır, şunları kaydetti:

"Okul neredeyse kapanma noktasına gelmişti. O günkü idareci ve öğretmen arkadaşların gayretleriyle sınıflar azaltılarak okulun kapanması engellendi. 28 Şubat sürecinde sadece okullardaki öğrenci sayısı azalmamış, aynı zamanda öğretmen arkadaşlarımız da çok büyük zorluklarla karşılaşmışlardı. Özellikle başörtüsü konusundaki ağır baskılar karşısında okulumuzda görev yapan 3 öğretmen arkadaşımız görevini bırakmak zorunda kalmıştı. Bu arkadaşlarımız 15 yıl aradan sonra tekrar göreve döndüler ancak çok mağduriyetler de yaşadılar."

Haberin Devamı

Bugün il genelinde 51 imam hatip okulunda yaklaşık 10 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü bildiren Kır, "Merkezde 4 imam hatip lisesi, 10 imam hatip ortaokulu eğitim veriyor. Merkezdeki öğrenci sayımız, ortaokul ve liselerde 6 bin 500'dür. Halkımızın teveccühü çok yüksek. Bu sayılar gittikçe artacaktır. Özellikle ortaokuldaki öğrenci sayısının gelecek yıllarda daha da artması bekleniyor. Liselere TEOG ile yerleşen öğrencilerin puanları da hızla yükseliyor. Öğrencilerimiz akademik başarıyı da göstermeye başladılar. Okullarımız sportif ve sanatsal faaliyetlerde Çorum'da öncü okul konumunda" diye konuştu.

Kır, "Halkımızın teveccühü sayesinde öğrenci ve okul sayısı bakımından 28 Şubat süreci öncesindeki rakamları geride bıraktık ancak hala hala o dönemdeki kalitemizi yakalayabilmiş değiliz. Bu biraz daha zaman alacak" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!