Cordoba nerede?

DÜN akşamki oyunun bana göre ana fikri şu. ‘Beşiktaş, puan kaybetmedi. Puan kaybeden Rize’. Dünkü oyuna şöyle bir göz atıyorum.

Maçın skoru tabelada yazanlar olmayıp da kurul kararı ile bir netice tayin edilecek olsa, kurulda kaç insan varsa, ‘bu maçı Rize kazanmalıydı’ der. O kadar büyük mücadele ettiler ki, bir topa iki kişi koştu. Korkunç bir güç harcadılar. Büyük bir futbol oynama iştahıyla 90 dakikayı tamamladılar.

Beşiktaş’a bakıyorum, bir tek iyi oynayanı yok. Rize’ye bakıyorum, kötü oynayan bir tek oyuncusu yok. Böyle bir matematikte Beşiktaş tek puan alıyorsa öpüp başına koyacak.

Büyük fark olurdu

Beşiktaşlı futbolculara şaşırıyorum. Koca lig bir Fenerbahçe maçını iyi oynamakla bitmez. Parçalı bulutlu oynayacak iseniz zaten ligde kaybedecek fazla bir şeyiniz yok. Kaybedecek kadarını zaten kaybettiniz. Ama çocuklar, Avrupa kupalarında yapacağınız çok iş var. Konsantrenizi oraya verin, şu arkanızdaki büyük kalabalığın keyfini kaçırmayın. Rize takımı final toplarını iyi kullanmış olsa bu maçtan büyük fark çıkardı.

Beşiktaş’ın bir de kaleci problemi var. Ya bu Cordoba’ya ne oldu kardeşim. Kalp ameliyatı olan bir adam bile bir ay sonra top oynuyor. Ben bu işin sakatlıkla alakası olduğuna inanmıyorum, başka şeyler var. Ramazan’ın yediği bir ilk gol var, kalede dursa o topa göğüs istobu yapar.

Beşiktaş, çok büyük top kaybıyla oynadı. Bu kadar top kaybeden bir takımın kazanması mümkün değil. Benim şu güne kadar seyrettiğim Sergen, hayatında bu kadar kötü oynamamıştı. Birkaç maç öncesine kadar, ‘Okan iyi yola girdi, bu takıma çok faydası olacak’ diyordum. O da dün akşam hiçbir şey yapamadı. İbrahim Akın bana göre bu takımın formalarından birini her halükarda giyer. Dün akşamki maçın da attığı golle ayıbını kapadı.

Prestij tarafı var

Maçın hakemi, bana göre iyi maç idare etti. Tabii ki kendi sahasında oynayan takımların seyircileri, takımları galip gelemiyorsa hakemi kendisine antipatik bulur. Beşiktaş’ın hafta arası Avrupa maçı var. Futbolcular bizim kafamız Avrupa’da, ayaklarımız İnönü’de diyorlarsa o da ayıp. Ligde tamam havlu atıldı ama bu işin bir de prestij tarafı var. Taraftar tarafı var. İnşallah bu çocuklar, bundan sonra Beşiktaş’ın futbolcusu gibi oynarlar.

Bir dipnotum Rıza’ya var. Rıza, seni tebrik ediyorum kardeş. Aslanlar gibi bir takım yapmışsın. Koşmayan, hissetmeyen bir tek oyuncun yok. Ne mutlu sana, ne mutlu da senin takımında futbolcu olanalara.
Yazarın Tüm Yazıları