Çöp toplayan akıllı robot geliştirildi

Güncelleme Tarihi:

Çöp toplayan akıllı robot geliştirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 10:12

Üniversite öğrencileri kendi kendine çöp toplayıp boşaltabilen robot geliştirdi. Özel olarak geliştirilen bu robot drone yardımı ile çöp kutularını buluyor ve çöp arabasına taşıyabiliyor.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek çöp toplayan akıllı robot ROAR’ı geliştiren İsveçli bir şirket, prototipi sadece 4 ayda geliştirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

ROAR, daha önceden planlanan yerlere kendi kendine gidebiliyor fakat daha kesin bir çözüm için bir drone’dan yardım alıyor. Sistemin çalışma mantığı ise şu şekilde; Müsait bir yere yanaşan çöp kamyonu sistemi aktif hale getiriyor ve araç üzerinde bulunan drone havalanıyor.

Çöp toplayan akıllı robot geliştirildi

Havalanan drone çöp kutusunun yerini belirliyor ve çöp toplayan akıllı robot ROAR harekete geçiyor, drone’dan aldığı direktifler doğrultusunda çöp kovasına doğru ilerliyor. Üzerinde bulunan çeşitli sensör ve kameralarla önüne çıkan engelleri kolaylıkla aşan ROAR, sahip olduğu forklift benzeri sistem sayesinde çöp kovasını sıkıca kavrayıp çöp kamyonuna götürüyor. İşlem tamamlandıktan sonra çöp kutusunu yerine bırakıp geri dönen ROAR çöp kamyonundaki yerini alıyor ve kamyon sürücüsü bir sonraki çöp kutusuna doğru harekete geçiyor.

Haberin Devamı

Test sürüşlerine başlanan ROAR, ticari bir ürün olarak geliştirilmedi. Yani ROAR’ı sokaklarda çöp toplarken göremeyeceğiz. Volvo bu akıllı aracı geleceğin taşıt çözümleri projesinin bir ürünü olarak geliştirdi.

Proje yöneticisinin yaptığı açıklamada “Bu projeyi hayallerimizi genişletmek adına ürettik. Gelecekte ulaşım çözümlerine yönelik çalışmalarımız devam edecek.” İfadelerini kullandı.


indir.com tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!