Çöp konteynerine atılan yavru kedileri, temizlik işçisi kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Çöp konteynerine atılan yavru kedileri, temizlik işçisi kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 17:27

Çöp konteynerine atılan yavru kedileri, temizlik işçisi kurtardı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde bir poşet içinde çöp konteynırına atılan 6 yavru kedi, ölmek üzereyken son anda Belediye temizlik işçisi Emrah Yıldız tarafından kurtarıldı.

Biga Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Emrah Yıldız, kent merkezinde bir çöp konteynerini temizlemek isterken içinden kedi sesleri geldiğini duydu. Poşeti açan Emrah Yıldız, 6 kedi yavrusunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Kedileri güvenli bir kutuya koyarak Biga Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesine götüren temizlik işçisi Emrah Yıldız, bakımlarını yapıp, karınlarını doyurdu. Şantiyede yakılan sobayla ısınan kediler yaklaşık 2 saat sonunda kendilerine geldi.

Kedilerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Şantiye Şefi Sedat Demirel, "Konteyner içinde çöp poşetine yerleştirilmiş ve yeni doğmuş 6 kedi yavrusu bulduk. Başta ölü sandık. Ancak şantiyede soba yaktık. Sıcağın etkisiyle minik yavrular kendilerine geldi. Eczaneden şırınga aldık. Süt ile besliyoruz. Belediyemiz veterineri arkadaşımızın da desteğiyle minikleri hayata tutundurduk. Bu konuda zaman kaybetmeden bize haber veren Emrah Yıldız arkadaşımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Kedi yavrularının çöp konteynerine atanlara da tepki gösteren Demirel, "Bir insan neden bu yeni doğmuş yavruları çöpe atar? Anlaşılır gibi değil. Bilinçsizce evcil hayvan alınmamalı. Bilgi sahibi olunmalı önce" diye konuştu.

Safiye TARI GÜNER / BİGA(Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!