Contemporary İstanbul’a resepsiyonlu destek

İlki 2006 yılında gerçekleştirilen, ana sponsorluğunu Akbank Private Banking’in üstlendiği ve bu yıl 16-19 Ekim’de üçüncüsü düzenlenecek Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nı desteklemek amacı ile Nişantaşı Sofa Otel’de bir resepsiyon gerçekleştirildi.

İstanbul’un kültürel yaşamı ve dünya çapında tanıtımı için büyük önem taşıyan, dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce sanatçıya ait resim, heykel, fotoğraf, video art ve dijital sanat eserinin sergileneceği fuarı desteklemek amacıyla düzenlenen gece, Türkiye’nin Brezilya Büyükelçiliği ve Contemporary İstanbul’un destekleri ile gerçekleştirildi. The Sofa Hotel Art Lounge’da yapılan resepsiyona Brezilya Büyükelçisi Cesario Melantonio Neto, Jefi Kamhi, Hüsnü-Asuman Güreli, Murat Dedeman ile Nilgün Dereli gibi tanınmış isimler katıldı. Diplomatlara hitaben bir konuşma yapan Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, ülkeler arası dostlukların ve iş ilişkilerinin sağlıklı gelişmesinde, sanat aracılığı ile kurulacak ilişkilerin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Kardeş çocuklarıymış

Mardinli Tahincioğlu ailesinde, mal varlığı aile dışına gitmesin diye evlilikler aile fertleri arasında yapılıyormuş meğer... Ve Kent Şekerleme’nin ortağı Özcan-Aylin Tahincioğlu çifti, aslında kardeş çocuklarıymış. Özcan Bey’in babası İbrahim Tahincioğlu ile Aylin Hanım’ın annesi Aryet Tahincioğlu kardeşlermiş. Özcan Tahincioğlu’nun amcası Yakup Bey’in diğer çocukları da benzer evlilikler yapmışlar. Meral ve Tülin Tahincioğlu, teyze oğulları ile nikahlıymış.

Tatil dönüşü tadı kaçtı

Gül Ergi, yazarı olduğu derginin davetlisi olarak geçen hafta İzmir’e gitti. Birkaç gün Çeşme’de kalan ve kısa bir tatil yapan Ergi’nin tadı, ne yazık ki tatil dönüşünde kaçtı. İstanbul’a geldiği gün, annesinin dizinden bir ameliyat geçirmesi gerektiğini öğrendi. Menüsküs ameliyatı önceki gün yapıldı ve gayet başarılı geçti. Ancak kalp rahatsızlığı olduğu için Ergi’nin annesi halen yoğun bakımda tutuluyor.

Yudum yudum sevgi

Begüm Şen’in eşi ve oğullarına olan sevgisi dillere destan... Bu sevgiyi göstermek için zaman zaman küçük jestler yapan Begüm Hanım, işyerinde kullandığı kahve fincanına da eşi Adnan Şen ve iki oğlunun fotoğraflarını bastırmış. Gün boyu kahvesini bu kupadan içiyormuş.

Rekor bekleniyor

Antik A.Ş.’nin 1 Haziran günü Swissotel’de gerçekleştireceği 253. müzayedede, koleksiyonerleri heyecanlandıracak birbirinden değerli parçalar açıkartırmaya sunulacak. Osman Hamdi Bey ile birlikte Türk resminin en önemli ustası olarak gösterilen Şeker Ahmet Paşa’nın da ilk kez bir müzayedede iki eseri birden yer alıyor. "Narlar ve Ayvalar" tablosu 1 milyon 100 bin YTL açılış fiyatı ile satışa sunulacak.

Harley tutkunları bir arada

Harley Davidson Türkiye Distribütörü Efsane Motor’un düzenlediği organizasyon, Harley tutkunlarını bir araya getirdi. Astoria Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde buluşan Harley tutkunları, "Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı" (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) filmini birlikte izledi. Harley Davidson Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tanay, bu tarz aktivitelerle her zaman Harley tukunlarını bir araya getirmeye çalıştıklarını ifade ederek "5-8 Haziran tarihleri arasında da ’105. Yılda 105 Harley Çeşme Rallisi’ni gerçekleştireceğiz" dedi.

KIRMIZI HALI GÜZELLERİ

Tüm dünyada eş zamanlı olarak bugün vizyona girecek olan "Sex and the City" adlı filmin galası önceki akşam Nişantaşı City’s’de yapıldı. Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis ve Cynthia Nixon’ın rol aldığı filmin galası, cemiyet, sanat, iş ve moda dünyasının ünlü simalarını bir araya getirdi. Aslı Şen, Muharrem-Ayşegül Toplusoy, Burak Kut, Seray Sever, Feryal Gülman, Erol Kaynar, Ertekin Dinçay, Buse Terim, Esra Üstünkaya, Leyla Alaton-Mehmet Günyeli’nin de aralarında bulunduğu konuklar, City’s’e kırmızı halıdan geçerek girdiler. Ekonomik bağımsızlığını elde etmiş 30’lu yaşlardaki dört kadının hikayesini anlatan, 65 milyon dolar bütçeli film, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Yaratıcılığı ödüllendirildi

İstanbul Valiliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte hazırladıkları ve 17-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul Turizm Haftası, 24 Mayıs günü Aya İrini’de yapılan kapanış gecesiyle sona erdi. Hafta kapsamında Etkinlik Ödülü, Yaratıcı Ödül, Onur Ödülü ve Özel Ödül olmak üzere 4 farklı kategoride de ödüller dağıtıldı. Akaretler Turizm Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Akaretler Sıraevleri Restorasyon Projesi nedeniyle Yaratıcı Ödül kategorisinde ödüle layık bulundu. Ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden alan Bilgili, "Akaretler Sıraevleri sadece bir restorasyon çalışması değil, aynı zamanda Beşiktaş’ın sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağladığına inandığım önemli bir proje. Gerek Şair Nedim, gerekse Süleyman Seba Caddesi üzerindeki diğer binalara gereken ilginin gösterilerek restore edilmesini yürekten arzu ediyorum" dedi.

Maçka’ya temel attılar

Polat İnşaat, lüks konutlar yapmaya devam ediyor. Maçka Projesi’nin temelleri de geçtiğimiz gün İbrahim Polat, Adnan Polat, Murat Polat, Baran Demir ve Tanju Özyol’un katılımları ile atıldı. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, ayrıca Profilo Alışveriş Merkezi’nin karşısında da farklı bir projeye başladıklarını, iki projenin birlikte yürütüleceğini söyledi.
Yazarın Tüm Yazıları