ÇOMÜ'deki 15 bin kişilik cami 15 Temmuz'da açılacak

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜdeki 15 bin kişilik cami 15 Temmuzda açılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 17:18

ÇOMÜ'deki 15 bin kişilik cami 15 Temmuz'da açılacak

Haberin Devamı

Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü'nde inşaatı devam eden 15 bin kişilik caminin, 15 Temmuz darbe girişiminin 1'nci yıldönümü olan 15 Temmuz 2017 tarihinde açılması hedefleniyor.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Terzioğlu Kampüsü Camii ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneği'nin yapımını üstlendiği 2 yıl önce ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü'nde temeli atılan camiyle ilgili açıklama yaptı. Toplam 6 bin metrekare kapalı alana sahip, 8 bin metrekare namazgah alanı, 15 bin kişi kapasiteli, 6 minare ve 2 şerefeli kaba inşaatı tamamlanan caminin içerisinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya ÇOMÜ Rektör Yardımcıları, Daire Müdürleri katıldı. Bilgilendirme toplantısı Kuran okunması ile başladı.
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, inşaatı devam eden caminin büyük olmadığını ve önemli bir ihtiyacı karşılayacağını savundu. Göreve geldiğinden bu yana Diyanet İşleri Başkanı ile de görüştüklerini belirten Rektör Yücel Acer, "Bugüne kadar harcanan paranın tamamı Diyanet İşleri Başkanlığımızdan geldi. Camimizin inşaatını hızlandırıp, 15 Temmuz 2017'ye yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu ibadethanenin daha göze çarpar hale gelmesi sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz" dedi. İbadethanenin adının ne olması gerektiğini de bir taraftan düşündüklerini belirten Rektör Acer, "Bakarsınız bir hayırsever çıkar, caminin tamamını bitirir. Onunla oturup ismini konuşuruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu halkın verdiği bir demokrasi mücadelesi oldu. Bir askeri darbe girişimine karşı halkın doğrudan verdiği mücadele eşsiz. Ve bu bir üniversite yerleşkesi bilimin, demokrasinin halkın iradesinin en çok savunulması gereken yerlerden bir tanesi. Bu anlamda onu da ifade eden uygun bir ismi ileride yine konuşuruz diye düşünüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından caminin bittikten sonra kavuşacağı görüntüsünün videosu toplantıya gelen davetlilere izletildi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!