ÇOMÜ’de, ‘Yerlilik ve Millîlik’ sempozyumu yapılacak

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ’de, ‘Yerlilik ve Millîlik’ sempozyumu yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 14:28

ÇOMÜ’de, ‘Yerlilik ve Millîlik’ sempozyumu yapılacak

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığında Türkiye’de ilk kez düzenlendiği belirtilen, ‘Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millîlik Sempozyumu’, 12-13 Nisan 2018 tarihlerinde ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ÇOMÜ ev sahipliğinde ve Atatürk Kültür Merkezi’nin desteğiyle düzenlenen ‘Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millîlik Sempozyumu, alanında uzman çok sayıda kişiyi bir araya getirecek. Sempozyumda, Türkiye Yazarlar Birliği Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Doğan, ‘Yerlilik ve Millîlik Kavramları Üzerine’ başlıklı bir açılış konferansı verecek.

Tam bağımsız Türkiye olma hedefi için her alanda hayata geçirilmesi zorunlu olan, ‘Yerlilik ve Millîlik’ kavramlarının birçok boyutu ile ele alınacağı sempozyum, iki gün sürecek ve altı oturumda gerçekleşecek. Sempozyumun ilk iki oturumu 12 Nisan 2018 Perşembe günü gerçekleşecek.

Birinci oturumun başkanlığı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer tarafından yapılacak ve ‘Yerlilik, Yerellik, Millîlik ve Küreselleşme’ kavramlarının kavramsal çerçevesi, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Murat Erol, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emrah Akbaş tarafından çizilecek.

‘Türk Sağı ve İslamcılığın Yerlilik ve Millîlik Meselesi’ başlıklı ikinci oturum, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın oturum başkanlığı ile yapılacak ve burada ‘Dinî Çevrelerin Modernleşme ve Yerlilik Gündemi’, ‘Muhafazakârlık ve Yerlilik’, ‘Tercüme Hareketleri ve Yerlilik, Millilik’, ‘Türk Düşüncesinde Merkez Meselesi’ konu başlıkları ayrıntılarıyla ele alınacak.

13 Nisan 2018 Cuma günü ise üçüncü oturumda, ‘Türk Solunun Yerlilik ve Millîlik Meselesi’, dördüncü oturumda, ‘Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millîlik Refleksi’, beşinci oturumda, ‘Edebiyatta Yerellik, Yerlilik ve Millîlik’ ve son oturumda ise ‘Maarifte Yerlilik ve Millîlik’ konu başlıklar uzmanlar tarafından irdelenecek.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!