ÇOMÜ'de YADYO Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜde YADYO Akademik Kurul Toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 13:27

ÇOMÜ'de YADYO Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yabancı Diller Yüksekolulu (YADYO) Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

Toplantıya, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, YADYO Müdürü Doç. Dr. Aysun Yavuz ve çok sayıda akademisyen katıldı. Yüksekokul seminer salonunda gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Aysun Yavuz, hazırlık programları, akademik personel sayıları, mesleki eğitim planları ve mesleki eğitim ihtiyaçları konularında bilgiler vererek, YADYO’nun faaliyetlerini anlattı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı açıklamada, uluslararasılaşmanın önemine dikkat çekti. Hangi sektör, hangi faaliyet alanı olursa olsun uluslararasılaşma olmadığı zaman başarısızlığın kaçınılmaz olduğunu belirten Acer sözlerine şöyle devam etti:

“Biz, hızla gelişen bir üniversite olarak uluslararası düşünmek durumundayız. ÇOMÜ’nün uluslararası alanlarda daha çok faaliyet göstermesi için neler yapmalıyız diye düşünmeliyiz. Son 2 yılda bu anlamda yaptığımız çalışmalar olumlu sonuç verdi ve bu konuda gayretlerimiz sürüyor. Şu an 62 ülkeden uluslararası öğrencimiz var. Asya, Afrika, Avrupa, Avustralya gibi pek çok kıtadan 1000’e yakın yabancı öğrencimiz var. Şüphesiz ki bunlar kendiliğinden olmuyor. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda kendimizi iyi ifade etmek durumundayız. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında tanıtım faaliyetlerimizi sürdürmeliyiz. Son 2 yılda Balkan ülkelerinde en çok tanınan üniversite haline geldik. Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan gibi pek çok ülkede tanınırlığımızı artırdık. Burs ve barınma gibi pek çok konu hakkında yaptığımız yeniliklerle üniversitemize katma değer sağladık."

YADYO Akademik Kurul Toplantısı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

ÇANAKKALE / DHA

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!