ÇOMÜ’de 3’ncü Biyoloji Günleri etkinliği gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ’de 3’ncü Biyoloji Günleri etkinliği gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 12:06

ÇOMÜ’de 3’ncü Biyoloji Günleri etkinliği gerçekleşti

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nün düzenlediği “Üçüncü Biyoloji Günleri” etkinliği Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Rıza Tekin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından müzik dinletisi ile devam eden etkinliğin açılış konuşmasını Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz yaptı.

Her yıl 16 Nisan’da Biyologlar Günü’nün kutlandığını söyleyen Prof. Dr. Gündüz, “Rekabetçi ve yenilikçi bir anlayışla ülkemizde farklılık yaratmaya çalışıyoruz. İşimizin de hiç kolay olmadığını biliyoruz. Gelişmiş ülkelerde temel bilimler ve biyoloji bölümleri oldukça zor tercih edilen ve zor mezun olunan bölümlerdir. Temel bilimler, üniversitelerin taşıyıcı bilimsel kolonlarıdır” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Biyoloji Günlerinin davetli konuşmacısı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Baran’a katkılarından dolayı plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından Prof. Dr. İbrahim Baran “Yılan İnsan İlişkileri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

 

ÇANAKKALE / DHA

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!