ÇOMÜ, Japonya'daki üniversitelerle işbirliğini güçlendiriyor

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ, Japonyadaki üniversitelerle işbirliğini güçlendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 16:53

ÇOMÜ, Japonya'daki üniversitelerle işbirliğini güçlendiriyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Japonya'da Tokyo Takushoku University, Tokyo University of Marine Science and Technology, International University of Kagoshima ve Kagoshima University rektörleri ile bir araya geldi.

Rektörlük düzeyinde gerçekleşen görüşmelerde akademik işbirliği, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konuları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. ÇOMÜ ve Tokyo University of Marine Science and Technology Üniversitesi arasında yürürlükte olan ikili işbirliği anlaşmalarının 2018 yılı itibarıyla yenilenmesi yönünde mutabakat sağlandı. Kagoshima Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşmaları için imza töreni gerçekleştirildi.

Japonya'daki temaslarında, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Tokyo Takushoku University ile International University of Kagoshima’da Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Fakültelerinde, 'Turkey’s Troubled Neighbour: Syria And The Syrian Refugee Crises' konulu konferanslar verdi. Konferanslarda, Suriye sorunun geçmişi, Türkiye’nin Suriye ve bölge ile olan tarihi ve kültürel bağları, çatışmaların yarattığı insani durumlar ve Türkiye’nin 3 milyondan fazla Suriye vatandaşına yaptığı ev sahipliği ve destekler üzerinde duruldu.

Rektör Acer, Japonya'daki temasları kapsamında, Kagoshima Belediye Başkanı Noriyoshi Matsunaga ile yaptığı görüşmede, Türkiye-Japonya dostluğunun önemine vurgu yaparak, kendilerini 2018 Troia Yılı kapsamında Çanakkale’de gerçekleşecek faaliyetlere katılmaya davet etti.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!