Comey'den sonra sıra Mueller'de mi?

Güncelleme Tarihi:

Comeyden sonra sıra Muellerde mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 00:43

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık seçimlerinde Rusya müdahalesi iddialarını soruşturan özel savcı Robert Mueller’i görevden alabileceği öne sürüldü.

Haberin Devamı

ABD Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz 9 Mayıs’ta Başkan Donald Trump’ın FBI Başkanı James Comey’i görevden almasının ardından, 2001 ile 2013 yılları arasında FBI başkanı olarak görev yapan Robert Mueller’i, Trump’ın başını ağrıtan Rusya soruşturmasının başına getirmişti. Trump kararı, “Amerikan tarihindeki en büyük cadı avı” olarak nitelendirmişti.

Başkan Trump’ın, Comey’den sonra şimdi de Mueller’i görevden alabileceği iddia edildi. İddiaların kaynağı ise Trump’ın yakın arkadaşı, geçen pazartesi günü Beyaz Saray’a giden, muhafazakar medya şirketi Newsmax’ın CEO’su Christopher Ruddy. PBS kanalında yayınlanan “NewsHour” programında konuşan Trump’ın arkadaşı Ruddy, “Bana kalırsa o (Trump), özel savcıyı görevden almayı düşünüyor. Bu seçenek üzerine kafa yoruyor” dedi.

‘ÇOK BÜYÜK HATA OLUR’
Ruddy, ayrıca “Özel savcı atanması için haklı bir gerekçe görmesem de kişisel olarak Mueller’ın görevden alınmasının çok büyük bir hata olacağını düşünüyorum” diye ekledi.

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, “Sayın Ruddy, Başkan ile bu konu hakkında hiç konuşmadı” dedi. Beyaz Saray basın danışmanlarından Sarah Huckabee Sanders ise, “Chris kendi adına konuşuyor, Başkan adına değil” açıklaması yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!