Çölyak hastaları da hamburger yiyebilecek

Güncelleme Tarihi:

Çölyak hastaları da hamburger yiyebilecek
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 06, 2005 00:00

AÄŸustos ayında organik tarım projesi kapsamında organik ekmek üretimine baÅŸlayan Ä°stanbul Halk Ekmek, son olarak çölyak ve fenilketonüri hastalarının beslenme sorununu büyük oranda çözecek, ‘guletensiz karışım’ üretimine baÅŸlıyor. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, Çölyak hastası 8 yaşındaki Cemre Turgut’un kendisine ‘Hamburger istiyorum’ demesi üzerine, harekete geçtiÄŸini söyledi. TopbaÅŸ, CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesi ile iÅŸbirliÄŸi yapılarak, sınırlı sayıda da olsa glütensiz ve düşük fenilaninli ekmek üretimini gerçekleÅŸtirdiklerini söyledi. Åžimdi de glutensiz karışım olarak adlandırılan yeni ürün ile çölyak ve fenilketonüri hastalarına verilecek tarifleri uygulayarak arzu ettikleri kekleri evlerinde yapabileceklerini söyledi. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!