Çoluk çocuk yapılacak hoş ve ücretsiz şeyler

Yapılabilecek güzel, kaliteli ve ücretsiz şeylere dair harika hap gibi bir listem oldu.

Haberin Devamı

Ben erkenden yazayım, siz takvimlerinize ekleyin, gidin görün yaşayın isterim.
Zamanınızı güzel geçirin...
Daima.
Yonca
“boş zaman dostu”

1- Çocuklar için harika programlar yapan bir kurum; çocukistanbul.
"Çocukların İstanbul'u" , "Çocuklarla Bilim Buluşmaları" hepsi onların başının altından çıkıyor. Üstelik bütün bu programları ücretsiz yapmak için çabalıyorlar ve başarıyorlar.
Çocukların hem nitelikli hem ücretsiz bu programlara katılmasını isteyen anneler, babalar, okullar onlara bu adresten www.cocukistanbul.org ulaşabilirler.
Hafta içinde okullar rezervasyon yaptırarak, hafta sonları da da anneler babalar çocukları ile, hatta büyükanneler, büyükbabalar torunları ile katılabilirler. Bu ücretsiz program, İstanbul Bilgi Üniversitesinin Santralistanbul Kampüsü’nün kocaman sınıflarında, amfilerinde gerçekleşiyor.
Çocukistanbul, Studio X Istanbul işbirliği ile “Çocukların İstanbul’u” başlıklı bir dizi atölye çalışması da yapıyor mesela. Atölyeler; çocukların, şehirdeki varlığını tetiklemeyi, içinde yaşadıkları şehirle ilgili algılarını duymayı ve duyurmayı amaçlıyor.Çocuklar atölyelerde sevdikleri/sevmedikleri yönleriyle İstanbul’u sorguluyor, hayallerindeki İstanbul ile ilgili düşüncelerini paylaşıyor, İstanbul’u çiziyor, canlandırıyor, yeniden tasarlıyorlar. Ayrıca, şehrin yönetiminde olsalardı bu kent için neler yapacaklarını ifade ediyorlar. Kısacası İstanbul, çocuklar için bir laboratuvar alanına dönüşüyor. Çocukların içinde yaşadıkları şehirle ilgili hepimizde daha iyi gözlemci olduklarını, daha duyarlı olduklarını görmek için denemeye değer bir çalışma bu.
“İstanbul ve Ben”, “Çocuklardan İstanbul Rehberi” “İstanbul’u Çiziyorum” ve “İstanbul’un Lezzet Haritası” olmak üzere 4 ayrı atölye çalışması bunlara örnek.
6-12 yaş grubu çocuklara yönelik atölye çalışmaları Mayıs ayı sonuna kadar her Cumartesi günü 10.30-12.30 arasında gerçekleşiyor.
İlgilenenler olursa www.cocukistanbul.org dan atölyelerle ilgili tüm detaylara, rezervasyon yaptırmak isteyenler de 0212 311 78 35’i arayabilirler.
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, bu işi bana haber veren Sibel Çetingöz, yani İnformel Eğitim-çocukistanbul Eğitim Koordinatörü, inanılmaz bir insan!
Gecenin bir köründe, sabah horozların öttüğü saatte mail atın, anında cevaplıyor.
İşini, çocuklar için bir şey yapmayı bu kadar seven bir insanın elinden çıkan her proje, bence her şekilde görülmeye-yaşamaya değer.
Sakın sakın sakın kaçırmayın.

Haberin Devamı

2- Gençlerin ve benim canım sivil toplum kuruluşum olan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), her yıl düzenlenen TOG Bazar’ın bu yıl sekizincisini şehrin yeni merkezi Hilton İstanbul Bomonti’de, yine Yapı Kredi Crystal kart ana sponsorluğunda gerçekleştirecek. TOG Bazar’dan elde edilen gelir, Toplum Gönüllüsü Gençlerin Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak. TOG Bazar’a bu sene de 100’ün üzerinde firma birbirinden özel tasarımlarıyla katılıyor. İkinci kez Yapı Kredi Crystal kart ana sponsorluğunda düzenlenecek TOG Bazar’da her firma kendileri için ayrılan standlarda ürünlerini satışa çıkaracak. Mutlaka gidin, görün. Hem çok eğlenceli, hem çok yaratıcı, hem de sonucu büyük fayda yaratan bir paylaşıma destek olmuş olursunuz. Tarih 22 Mayıs.

Haberin Devamı

3- Tarih 21 Nisan.
Yer: Süreyya Operası, Kadıköy
Saat: 18:00
Almanya'da burslu okumuş çok yetenekli iki kardeş; biri piyanist diğeri kemancı. Yetenek sınavına tabi tutmadan oluşturulan bir piyano sınıfı düşünün. Her bir çocuğun, kendi kişiliği ve birikimine göre, sadece tek başına değil, aynı zamanda arkadaşları ve hatta ebeveynleri ile bir araya gelerek, birlikte müzik yapmanın önemini ve keyfini yaşadığını hayal edin.
Her yıl da, Süreyya Operası'nda “Sıcak Çikolata Sınıfı” adı altında, yetiştirdikleri çocuklarla düzenli fuaye konserleri veren iki güzel insan: Özcan ve Birsen Ulucan. Bazen yetiştirdikleri çocuklara onlar da katılıyorlar konserde. Bu yıl da 21 Nisan'da “Sıcak Çikolata Konseri” var yine.
Özcan ve Birsen Ulucan, ulusal ve uluslararası yarışmalara öğrenci hazırlayarak, dünya sahnelerine layık genç müzisyenler yetiştirmeyi amaç edinmişler.
"Sanata değer veren bir toplum için, çocukların müziği sevebileceği ve hepsinin birer sanatsever olarak yetişebileceği konusundaki inancımız sonsuz..." diyorlar.
Ne güzel insanlar var görüyor musunuz!
Onlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Ve konseri sakın kaçırmayın!
Giriş ücretsiz.
www.birsenulucan.com www.ozcanulucan.com

Haberin Devamı

4- Çocukları spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen “İstanbul’un En Hızlısı” Atletizm Yarışması ilçe seçmeleriyle başlıyor. İstanbul’un tüm ilçelerinden okulların 9-13 yaş grubu öğrencileriyle katılabildiği 60m, 80m ve 100m sprint yarışlar var.
İlçe seçmelerinin başladığı yarışlar, İstanbul Atletizm İl Temsilciliği ve Gorbon Sports Management tarafından ve Cheetos’un sponsorluğunda düzenleniyor.
Bu sene 11.si düzenlenen ve her yıl daha büyük ilgi gören “İstanbul’un En Hızlısı” Çocuklar Arası Atletizm Yarışları, çocukları sporla buluşturarak, genç yetenekleri ortaya çıkarıyor. Bugüne kadar 100bin’den fazla çocuğun yarıştığı, spor mücadelesine katılıp belki de Milli Takım sporculuğuna devam
ettiği yarışlar çocuklar arası atletizm disiplininde büyük önem taşıyor. Spor heyecanını tam anlamıyla yaşatan ve geleceğin atletlerini belirleyen yarışlar Türkiye Atletizm Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve ana sponsor Cheetos desteğiyle gerçekleşiyor.
Kartal İlçesi’nde Start verildi bile!
İTO Stadyumu’nda gerçekleşen ve 130 genç sporcunun katıldığı elemelere bu kadar ilgi olması beni inanılmaz mutlu etti.
Başvurular Devam Ediyor!
Başvuruda bulunmak isteyen tüm öğrenciler, okuldaki spor hocalarına danışabilirler.
Büyük Final Enka’da…
39 ilçede yapılan elemelerin ardından ‘Avrupa Yakası Finalleri’ ve ‘Anadolu Yakası Finalleri olacak.
Sonra, 4 Haziran günü Enka Sadi Gülçelik Atletizm pistinde İstanbul’un ‘En Hızlısı’ belirlenecek.
Seçmeler – Program
14 Nisan 2014 - SİLİVRİ
15 Nisan 2014 - MALTEPE
16 Nisan 2014 - BAKIRKÖY
17 Nisan 2014 - BAŞAKŞEHİR
18 Nisan - BAYRAMPAŞA
29 Nisan – KÜÇÜKÇEKMECE
http://istanbulunenhizlisi.com/
facebook.com/istanbulunenhizlisi
Detaylı bilgi için: Kiraz Halkla İlişkiler’den Didem Pekmutlu’yu arayabilirsiniz.
dpekmutlu@kirazhalklailiskiler.com.tr
0212 232 49 02

Yazarın Tüm Yazıları