Çolpan İlhan’dan Yılmaz’a sitem

Geçtiğimiz gece Yeni Melek Gösteri Merkezi’ndeki Sezen Aksu konserini izlemeye gelen Yılmaz Erdoğan hemen arkasında oturan Çolpan İlhan’a dönerek ‘Kızmadınız, küs değiliz değil mi’ diyerek bir nevi özür diledi.

Kulağımla duyduğum bu sözleri neden sarf ettiğini düşünürken Erdoğan özrüne devam etti: ‘Cannes’daydım, gelmek isterdim ama olmadı, özür dilerim...’ Yeni Melek’teki bu konserden bir hafta önce BKM’de Sadri Alışık’ı anma gecesi düzenlenmişti. Alışık’ı anmak için tüm duayenlerin buluştuğu gecede gözler Yılmaz Erdoğan’ı da aramıştı, ancak o ortalarda yoktu. Yokluğu Çolpan İlhan’ı da üzmüştü belli ki... Erdoğan’ın özrüyle ortam yumuşamış olsa da henüz buzların tam olarak eridiğini söylemek güç...

Tasarımlar çocuklar için

Lider gümüş mücevherat üreticisi Sezgin Mücevherat, Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Cemiyet ve sanat dünyasının en önemli dört isminin bir araya geldiği sıradışı proje, So CHIC mağazalar zinciri Suadiye şubesinde start alacak. Projedeki her şey Umut Çocukları Derneği (eski adı Sokak Çocukları Vakfı) yararına gerçekleştirilecek. Leyla Alaton, Osman Çarmıklı, Cemil İpekçi ve Ajda Pekkan proje kapsamında tasarımlarını yaptıkları takı setlerini sunacaklar. Bu takıların satışından elde edilecek gelir ise Umut Çocukları Derneği’ne bağışlanacak. 1 Haziran Salı günü Suadiye Bağdat Caddesi No: 398/A So CHIC’de olun derim.

Birinci belli oldu

Grammy ödüllerine aday gösterilen Masters at Work’ün katılımıyla, 22 Mayıs gecesi gerçekleşen Burn & MTV Dance Heat partisinde, Burn DJ Yarışması’nın Türkiye birincisi DJ Burak Yeter oldu. Evinde bir DJ stüdyosu kurmasına yetecek kadar teknik ekipman kazanan Yeter, aynı zamanda temmuz ayında Malta’da düzenlenecek MTV Dance Floor Chart Partisi’nde de dünyaca ünlü DJ’lerle aynı sahneyi paylaşma fırsatı yakaladı. Burak Yeter’in birincilik ödülünü MTV Türkiye Temsilcisi Esra Oflaz ve Burn Marka Müdürü Duygu Alptekin’den aldığı yarışmada, Ankara’dan Murat K. Akcan, İzmir’den Güneş Barlıklı ve Eskişehir’den Burak Karpuz da dereceye giren diğer isimlerdi.

İşi biliyorlar

Geride bıraktığımız kış aylarınında en popüler mekanıydı Nişantaşı’ndaki Buz Bar. İki kuzen Lal Dedeoğlu ile Ender Sanal’ın ortaklığında kurulan Buz Markiz de ilk şubeyi aratmıyor ve her gün tıka basa doluyor. Sosyetemiz, mankenlerimiz, işadamları ve sanatçılar bu adrese akın ediyor akşam saatlerinde. Lal’in mütevazılığını bilmeyen yok zaten. Ender Sanal’la da geçtiğimiz hafta Harbiye’deki Cahide-Balkon 15’te tanıştım. O da içten, canayakın biri... İkilinin bu sayede ciddi bir müdavim kitlesi edindikleri ortada.

Bodrum Jazz Festivali

Solo albümü ‘One A Day’i şubat ayında Aura Records etiketiyle çıkaran piyanist, besteci ve aranjör Aşkın Arsunan, Bodrum Jazz Festivali’nin açılış konserini 28 Mayıs gecesi Hadigari’de verecek. Trompette Şenova Ülker, trombonda Aycan Teztel, saksofonda Yahya Dai, basta Nina Simone ile uzun yıllar çalışmış olan Tony Jones ve davulda Volkan Öktem eşliğinde çalacak olan Aşkın Arsunan, albümünde yer alan parçaların yanı sıra jazz standartlarını farklı bir tadla yorumlayacak.
Yazarın Tüm Yazıları