Çöloğlu: Esnafımızın en önemli sorunu, marketlerin içimize kadar girmesidir

Güncelleme Tarihi:

Çöloğlu: Esnafımızın en önemli sorunu, marketlerin içimize kadar girmesidir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 12:29

Çöloğlu: Esnafımızın en önemli sorunu, marketlerin içimize kadar girmesidir

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'ın İskenderun ilçesinde Esnaf Oda Başkanları, geleneksel ‘Birlik ve Beraberlik’ kahvaltısında bir araya geldi.
Ziraat Bahçesi’nde düzenlenen toplantıya İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İlçe emniyet müdürü, Jandarma komutanı ve esnaf oda başkanları katıldı. Kahvaltıya ev sahipliği yapan İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, “Bizim tek sorumluluğumuz esnaflarımızdır. Onlar ve onların sorunları için tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Ama tabi bu sıkıntısız olduğumuz anlamına gelmiyor. Esnafımızın en önemli sorunu marketlerin içimize kadar girmesidir. Bu konu ile ilgili yasal bir düzenleme getirilmesini istiyoruz. Başbakanımız da böyle bir şeyin olabileceğini söyledi. Gerçekten esnaflarımız çok zor durumda. Esnaflarımıza sonuna kadar sahip çıkılması lazım” dedi.
Görevde oldukları sürece kahvaltıların devam edeceğini belirten Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Uğur Fırat ise, “Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Ne zaman kalkınmaya çalışsak, dış güçler ayağımızı kaydırmaya çalışıyor. Bir ülkenin kalkınması için esnafına ihtiyacı vardır. Bu sebeple esnaflarımıza sahip çıkmamız gerekir” şeklinde konuştu. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de bir arada olup bu tabloyu yaşattıkları için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyelerine teşekkür ederek şunları söyledi:
“Bir arada olmaya devam edin. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Bu sebeple sizlerin durumunu anlayabiliyorum. Esnaf gelişen duruma ayak uydurabilecek tedbirleri de alabilmelidir. Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!