Cole dava açtı

Güncelleme Tarihi:

Cole dava açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2006 00:00

İngiltere Milli Takımı ve Arsenal’in yıldızı, hakkındaki Ada’yı sarsan eşcinsel partiye katıldığı haberleri nedeniyle iki gazeteyi mahkemeye verdi.

İNGİLTERE’deki eşcinsel futbolcuların katıldığı parti skandalı İngiltere Milli Takımı ve Arsenal’in yıldızı Ashley Cole’un mahkemeye başvurmasıyla yeni bir boyut kazandı. Ashley Cole, kendisinin eşcinsel partiye katıldığı yönündeki haberleri nedeniyle ülkedeki iki tabloid gazeteyi mahkemeye verdi. Cole dava dilekçesinde, gazetelerin onur kırıcı yayın yaptıklarını, özel hayata müdahele ve taciz ettiklerini belirtti.

Görüntüler yayınlandı

12 Şubat’ta News of the World gazetesi "Eşcinsel siz bittiniz" başlığıyla verdiği haberde, "Biri İngiltere Milli Takım formasını da giyen iki futbolcunun eşcinsel parti yaptıkları kamerayla görüntülendiği" yazılmıştı. Bu haberden bir hafta sonra News of the World’la birlikte aynı yayın grubunun içinde bulunan Sun gazetesi de görüntüleri yayınlamıştı. Ashley Cole’un avukatı Graham Shearer, "Bu tür ifadelerin doğruluk payı yoktur. Ashley Cole bu tür dayanağı olmayan gazeteciliğe tölerans göstermeyecek ve savaşını sonuna kadar sürdürecek" dedi.
Medya devi Rupert Murdoch’ın şirketi News Corp’un bünyelerinde bulunan News of the World ve Sun gazeteleri ise haberlerinde yorum yapmadıklarını sadece haber olarak okuyucularını bilgilendirmek zorunda olduklarını açıkladılar.

Samuel Etoo’ya Zaragoza daveti

İSPANYA’nın Zaragoza şehrinin belediye başkanı Alberto Belloch, geçtiğimiz hafta Barcelona’nın Real Zaragoza ile oynadığı maçta taraftarlarının ırkçı tezahüratlarına maruz kalan ve sahayı terk etmek isteyen Samule Etoo’yu ailesiyle davet etti. Belloch, "Olaylardan utandım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!