Çöl sıcaklarında rekor su tüketimi

Güncelleme Tarihi:

Çöl sıcaklarında rekor su tüketimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 15:25

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle Başkent’te su tüketiminde rekor kırıldı.

Haberin Devamı

 Hava sıcaklığının gölgede 40 derece ölçüldüğü 3 Temmuz Pazartesi günü, Ankara’da 1 milyon 450 bin metreküp su tüketildi. Artan sıcaklıklara bağlı olarak barajlardaki buharlaşma da aynı gün 240 bin metreküpe ulaştı. ASKİ yetkilileri şu bilgileri verdi:
“Bahçe sulamalarındaki artış nedeniyle, su tüketiminde çok yüksek rakamlar yaşanıyor. 3 Temmuz Pazartesi günü, Başkentlilerin oldukça önemli kısmı tatilde ya da memleketinde olmasına rağmen gerçekleşen 1 milyon 450 bin metreküplük tüketim, bir rekor. Aşırı sıcaklar, barajlarda buharlaşmayı da artırarak su kaybına yol açıyor. Barajlarımızdaki buharlaşma oranlarında da maksimum artış görüldü.

SUYU TASARRUFLU KULLANIN

Ankara’ya su sağlayan barajlardaki doluluk oranı 31,74 seviyesinde. Eylül ayına kadar bir sıkıntı öngörülmüyor. Yetersiz yağışlar nedeniyle Başkent’in su ihtiyacını karşılayan barajlara gelen su miktarı ile tüketilen su miktarı arasında büyük fark var. Ankaralılardan isteğimiz suyu tasarruflu kullanmaları. Bahçeler, hortumla değil, yağmurlama sistemiyle sulanmalı. Kapı önleri, balkonlar, bahçeler önce süpürülüp, sonra yıkanmalı, suyun itici gücünden yararlanarak temizlik yapmaya çalışmak israfa yol açar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!