Çöken yolda şaka gibi uyarı

Güncelleme Tarihi:

Çöken yolda şaka gibi uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 01:00

Maltepe’de, Sezenler Sokak’ta, inşaat çalışmaları sırasında çöken yol trafiğe kapatıldı. Araçlarıyla yoldan geçmek isteyip, inşaat alanı ile karşılaşan sürücüler, sokağın girişine konulan derme çatma ve ‘gülücük’ ifadeli uyarı tabelasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Maltepe’de aracıyla Toros Sokak’tan girerek, Sezenler Sokak’ın devamına bağlanmak isteyen sürücüler önlerine çıkan inşaatla neye uğradıklarını şaşırıyor. Bölgede bulunan Basın Parkı’nın karşısında Strazburg Caddesi’ne bağlantı için kullanılan ara yol, özel bir inşaat firmasının başlattığı temel atma çalışmaları sırasında çöktü. ASKİ borusunun patlaması sonucu çöken yol, demir bariyerle çevrildi. Sokağın girişine de üzerine kalemle “yol kapalı” yazılan bir tahta parçası yerleştirildi. ‘Gülücük’ çizimleri eklenen ve çevre sakinlerinin kimse tarafından görülmediğini savunduğu uyarı yazısı, sürücüleri zor durumda bıraktı. Yoldaki çökmeden haberdar olmayan sürücülerin girdikleri sokaktan geri geri çıkmak zorunda kaldıklarını belirten bir esnaf, “Otomobilden inip, ‘Burada eskiden bir sokak vardı, ne oldu’ diye soruyorlar. Sonra durumu öğrenip mecburen 50 metre kadar geri gitmek zorunda kalıyorlar” dedi.

DALGA GEÇİYORLAR

Haberin Devamı

Bölgeden aracıyla geçmek isteyen Emre Kadıoğlu, “Aracımla sokağa girdikten sonra yolun bittiğini gördüm. Sonra sokağın başına geri geri giderek çevredekilere durumu anlattım. Sokağın hemen köşesinde bulunan tabelalara gayri ciddi bir şeyler asılmış. Kimsenin dikkatini bile çekmez. Doğru düzgün bir uyarı levhası koyulması gerekiyor. Yazının altındaki ‘gülücük’ ifadesini görünce şaka yapıldığını ya da dalga geçildiğini düşündünm” dedi. Eti Mahallesi Muhtarı Oktay Çağlar, “Firma çalışmalara başladığı sırada yol kaymış. Konuyla ilgili olarak firma belediyeye harç yatırarak 30 gün gibi bir süre aldı. 10 gün içinde bir problem kalmayacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!