Çöken binanın ayırdığı ikizlerin son anları...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2017 15:17

Her şeyden habersiz ikizi ve dedesiyle kaldırımda yürüyordu. Bir anda yanından geçtikleri 7 katlı bina çöktü. İkizlerden Mehmet hayatını kaybetti, Ahmet ise yaralandı. Ölümün ayırdığı ikizlerin o anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Zeytinburnu'nda 5 yaşındaki Mehmet Bilge Özdener, ikizi ve dedesiyle 7 katlı binanın yanından geçerken çökme oldu. Mehmet hayatını kaybederken dedesi ve ikizi yaralandı. İkizlerin dedeleriyle birlikte binanın yanından geçmesi ve çökme anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

5 yaşındaki Mehmet Bilge ile ikiz kardeşi Ahmet Kaan'ı dedeleri Yavuz Özdener kreşten aldı ve evlerine doğru yola çıktılar.

Çöken binanın ayırdığı ikizlerin son anları...

Dede ve torunları saat 16.30 sıralarında kaldırım kenarında yürürken yanlarından geçtikleri 7 katlı bina çöktü. Çöken bina ikizler Mehmet ile Ahmet Kaan Özdener'i birbirinden ayırdı. Mehmet enkaz altına kalarak can verdi, ikiz kardeşi ve dede Yavuz Özdener ise olayı hafif yaralarla atlattı.

Haberin Devamı

ÇEVREDEKİLER SEFERBER OLDU

Dede ile torunlarının son anları da caddedeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Mehmet Bilge ve ikizi Ahmet Kaan ile dede Yavuz Özdener kaldırımda 7 katlı binanın önüne doğru yürüyor. Saniyeler sonra bina çöküyor. Binanın yerinden devasa bir toz ve duman bulutu yükseliyor. Esnaflar iş yerlerinden çıkıp yaralıların yardıma koşuyor. Sinan Büke isimli esnaf yaralı haldeki Ahmet Kaan'ı kucağına alarak iş yerine getiriyor. Bir süre sonra sağlık ekipleri geliyor ve ilk müdahalenin ardından çocuğu sedyeye alıp hastaneye götürüyor.

DEDE ANLATTI

Hayatını kaybeden 5 yaşındaki Mehmet Özdener'in, ikiz kardeşi Ahmet Kaan'la birlikte dedeleri tarafından kreşten alındığı, kaldırım kenarında eve doğru yürürken çöken binanın enkazında kalarak can verdiği ortaya çıktı. İkiz kardeşi ise hafif yaralarla kurtuldu. Dede Yavuz Özdener ise olayı ufak sıyrıklarla atlattı. Torununun cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen dede Yavuz Özdener, dün yaşanan olayı basın mensuplarına anlattı.

'KEŞKE BANA BİRŞEY OLSAYDI, ONLARA OLMASAYDI'

İki torununu kreşten aldığını ve kaldırım kenarında eve doğru yürüdüklerini anlatan Yavuz Özdener, “Torunlarımı bize götürüyordum. Çünkü bize geldiklerinde çok mutlu oluyorlardı. Eve çok yaklaşmıştık. Tam o sırada bir gürültü duyduk. En son gözümüzü hastanede açtık. Onlar tam önümde yürüyordu. Toz bulutun içinde çocukları bulamıyordum. Vatandaşlar gelip çıkardı. Çocuklar bu akşam bizde kalacaktı. Ben önemli değilim. Keşke bana bir şey olsaydı da onlara olmasaydı. Ben gitseydim keşke" dedi.

Haberin Devamı

Özdener ailesinin bir yakını ise, cenazenin Ordu'nun Kumru ilçesine götürüleceğini, burada cenaze namazının kılınmasının ardından aile mezarlığına defnedileceğini söyledi. Küçük Mehmet'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan çıktığı sırada babası Orhan Yusuf Özdener gözyaşlarını tutamadı. Yusuf Özdener'i eşi Lena Özdener teselli etmeye çalıştı.

Olayda ölen 60 yaşındaki emekli Mehmet Akbaş'ın ise Antalya'da yaşadığı, geçtiğimiz Çarşamba günü Zeytinburnu'nda yaşayan çocuklarını görmek için İstanbul'a geldiği öğrenildi. Alışveriş yapmak için dışarı çıkan Akbaş'ın çöken binanın yanından geçtiği ve bu sırada binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalarak can verdiği öğrenildi. Akbaş'ın cenazesi, ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, defnedilmek üzere Antalya'ya gönderildi. Akbaş'ın cenaze namazının yarın Türbeli Camii'nde kılınacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!