Çok zor bir hayatım var

Güncelleme Tarihi:

Çok zor bir hayatım var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 03:00

Türkiye onu fitness süperstarı olarak tanıdı. Birçok programda kusursuz fiziğin sırlarını açıkladı, hemcinslerini kıskandırıp kadınların aklını başından aldı. Popülerliği gittikçe artan Murat Tavman, verdiği röportajda özgüvenin sınırlarını zorladı!

Haberin Devamı

* Türkiye’ye birkaç yıl önce döndün. Ama ben buradaki hayatından önce Amerika’ya neden gitmiştin, spor hayatına ne zaman ve nasıl girdi, onları öğrenmek istiyorum.    

- Ailem güzel bir eğitim almam için Amerika’ya yolladı. Oraya gidip tek kişilik bir hayat kurduğun andan itibaren spor da hayatıma girdi. Futbol takımındaydım. Haliyle rutin olarak egzersiz yapıyor, düzenli besleniyordum. Yiyip içtiklerimizin ve egzersizin vücudun yapısına nasıl etki ettiğini görünce bu işin bilimine merak sardım. Konuyla ilgili dersler almaya başladım. Aradan onca sene geçti, şimdi öğrendiklerimi medya aracılığıyla insanlarla paylaşıyorum.
   
* Bu işi çok ciddiye alıyorsun...

- Çünkü bu sadece spor değil, vücut başlı başına bir bilim. Bana artık “vücut mimarı” diyorlar.      

* İnsanlar neden sana bu kadar ilgi gösteriyor?

- İki ayrı neden var. Kimi beni tanıyor, verdiğim bilgilerle direkt ilgileniyor. Kimi vücuduma bakıyor ve bu fiziği yaratan birinin sözlerine, verdiği tariflere güveniyor.

* Dizi teklifleri de gelmeye başlamıştır...

- Evet, geçen yaz geldi.

* Neden olmadı peki?

- Benim aradığım bir tipleme değildi, o yüzden kabul etmedim. Geçtiğimiz aylarda da birkaç senaryo geldi.

* O tiplemeleri de mi beğenmedin?

- Kabul etmedim çünkü ben gündemi değiştirebilecek bir şey arıyorum. Bütün vasıflarımı kullanmak istiyorum. Bugüne kadar altına imza attığım her iş iddialı... Dolayısıyla ekranda da başkalarının yapamadığı bir şeyi yapmak istiyorum. Değişiklik önemli.

* Nasıl bir dizi beklediğini anlayamadım!

- 1000 tane aşk dizisi var mesela, hepsi de birbirine benziyor. Ama bir tane sıra dışı bilim kurgu, aksiyon yapıt yok. Öyle farklı bir iş istiyorum...

* Türkiye’ye neden döndün? Yurtdışında şansın daha yüksek değil miydi?

- Türkiye’ye küçük bir ışık aldığım için geri geldim. Kendime şunu diyorum: “Murat, sen buraya güzel şeyler yapmak için değil, çok güzel şeyler yapmak için geldin.”

20 YILDIR BU VÜCUDA YATIRIM YAPIYORUM

* Kaç kilosun?


- Dışarıdan bakıldığında 105 kiloluk bir adammış gibi dursam da topu topu 75 kiloyum. Vücudum yağsız ve çok şekilli olduğu için, 20 yıldır buna yatırım yaptığım için farklı görünüyor.

* Bu vücudu oluşturabilmek için nelerden fedakârlık yapmak gerek?

- Bu vücudu yapabilmek ayrı, bu vücudu koruyabilmek ayrı. Belki 16 haftalık bir programla buna yakın bir vücut yapabilirsin. Ama sonrasında korumak önemli... Fedakarlık dersen... Nişanlanmayı planladığım kız arkadaşımı feda ettim. Rahata alışmak istemediğim için 20 yıl Türkiye’ye dönmedim. Allah beni Amerika’da test etti. “Tavman, sen burada varlıklı bir şekilde büyüdün, haydi bakalım artık orada tek başınasın, kolayı mı seçeceksin, yoksa sana sunduğum yetenekleri bulabilecek misin?” dedi sanki... Belki erken dönseydim Türkiye’ye, şimdi bir inşaat şirketinin başında, adı sanı duyulmamış bir adam olacaktım.

* Seninki de zor bir yaşammış...

- Çok zor bir yaşamım var. İşte o fedakarlık bu. Benim hayatımda hiç asansör olmadı. Hep basamakları yavaş yavaş çıktım. Türkiye’ye gelip, bir kadının eteğinin altından ortalara çıkıp gündeme oturan biri değilim. Ben bu değilim. Bu donanımımı harcayamam.

* Çok hırslısın...

- Hırs olmadıktan sonra hayatta hiçbir şeyi başaramazsın. Hayal kurmak bedava. Ama ertesi gün onu unutursan hep hayal olarak kalır.

* Vücudunda kaç baklava var?

- Altı tane var, bazen de yedi oluyor.

Haberin Devamı

YATAKTA İYİYİMDİR

Haberin Devamı

* Sevgilin var mı?

- Hayır, üç yıldır bir kız arkadaşım yok. Kendimi kapadım, tamamen kariyerime odaklandım. Şu an verici değil alıcı durumdayım. Bu kadar yoğun tempodayken birinin bana katlanması için çok aşık olması lazım. Çünkü bizim bayanlarımız hep ilgi istiyor.

* Beraber olacağın kişinin de senin gibi dikkat çekici bir fiziğe mi sahip olması gerek mutlaka?

- Kesinlikle yok öyle bir şey. İlla spor yapmasına, benim gibi vücuduyla uğraşmasına gerek yok.

* Çoğu kişinin merak ettiği bir şey sormak istiyorum, bu kadar sıkı çalışma ve özel beslenme düzeni, cinsel hayatta performans düşüklüğü yaratıyor mu?

- Tam tersi performans yüksekliği oluyor. Midenin sıkı kaslı olması seni ekstrem durumlara taşıyor. Bu da yatağa iyi bir şekilde yansıyor. Yatakta iyiyimdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!