Çok yazık

FENERBAHÇE, büyük bir fırsatı tepti, şampiyonluk ikramı yaptı. Akıl alacak gibi değil. Bu muhteşem seyircinin önünde, bu kadar ruhsuz oynanmaz. Olacak iş değil.

F.Bahçe kondisyonuyla övünüyordu, bu bakımdan iyi diyorduk. Ama futbolcuları ikili mücadeleye girmiyor. Top kovalamak, kazanmak düşüncesi yok. Bu anlayış olmazsa kondisyon ne işe yarayacak. Futbolcular bekliyor ki, top ayaklarına gelsin. Rakip topu kaybetsin de sahip olsunlar. Orta sahada direnç, mücadele yok. Aurelio girdiği mücadeleleri kaybediyor. Ümit Özat topa ayağını uzatmıyor. Serhat’ın yardım edeyim düşüncesi yok. Orta sahada Samsunspor topu istediği gibi kullanıyor, hem de hiç rahatsız olmadan.

O pozisyonlar kaçırılmaz

Tuncay
’ın kaçırdığı 3 tane pozisyon var. F.Bahçe’de forvet oynayan, milli takımda gelecekte forvet oynayacak bir futbolcunun bunları golle sonuçlandırması gerek. Van Hooijdonk yoruluyor, ayağını kaldıramıyor. Çünkü geriye geliyor, belki top alırım da ileriye taşırım diyor.

F.Bahçe 3 ileri adamla oynuyor. Oyna oyna da, zamanı geldiğinde geriye gelip, orta sahaya yardım etsinler. Serhat’ın sakatlığı döneminde F.Bahçe daha iyi oynuyordu. Serhat takıma dönünce F.Bahçe de ligin ilk yarısındaki görüntüsüne büründü.

Sarı lacivertliler kenardan nasıl yönetiliyor bunu da anlamak mümkün değil. F.Bahçe’nin futbolcu mücadeleye giremiyor veya girmiyor, kenardaki teknik adam bir şey görmüyor. 72. dakikaya kadar oyuncu değişikliği yok. İki top yapamayan bir takım. F.Bahçe kadrosu iyi değil, ama işi buraya kadar getirmişsin. Biraz daha mücadele ister. İki hafta öncesine kadar mücadele vardı. O da yok olmuş. F.Bahçe’nin şanssızlığı da var. Samsunspor, F.Bahçe kalesine iki kere geldi. Biri gol oldu. Samsunspor orta sahada topa sahip olmasına rağmen bunların dışında F.Bahçe kalesinde tehlike yaratmadı.

F.Bahçe ruhsuz, kafaca birbirine yabancı oyuncu topluluğu görüntüsünde. İnsan en azından tribünden, bulunduğu konumdan enerji, şevk alır. Bunlar ya herşey bitti şampiyon olduk diye düşünüyor, ya da şampiyonluğu istemiyor. Kimse böyle bir futbol beklemiyordu. F.Bahçe kendi sahasında berabere kalıyorsa, kalan haftalarda ne yapacak, nasıl şampiyonluğa ulaşacak? Bu sonuç ve futbolcuların görüntüsü büyük tehlike. Yazık.
Yazarın Tüm Yazıları