Çok utangacım

Güzin Abla
Haberin Devamı

Diyarbakır’dan Sevgiye susadım

Güzin abla, ben 22 yaşında bir gencim. Hem okuyor hem de çalışıyorum. Ama ne yazık ki bugüne kadar hiç kız arkadaşım olmadı. Nedeni ise benim aşırı utangaç olmam. Artık kız erkek arkadaşlığı çok normal karşılanıyor, ama ben bir kıza yaklaşıp konuşmaya cesaret edemiyorum. Beğendiğim bir kıza arkadaş olalım diyemiyorum. Herkesin alay etmesine neden oluyorum. Yalnızlıktan bunaldım, ne yapmalıyım?

Bunca yıldır gençlerin sorunlarıyla ilgilenirim, şu utangaçlık sorunundan kurtulamadım. Bu tür mektuplar aldıkça hep gözümün önüne ilkokul önlükleri içinde minik yavrular geliyor. Onlar gibi çekingen, ne yapacağını tam olarak bilemeyen küçük bebekler. Şimdi belki genç kızlar, erkekler kadar hatta onlardan daha cesur görünüyorlar ama hiç de değiller. Eskiye oranla değişen tek şey, erkek-kız birlikte oldukları için birbirlerine biraz daha alışık olmaları. Arkadaşlık ederken bu çekingenliği duymuyorlar ama iş flörte geldiğinde hemen küçük bir çocuk gibi oluyorlar. O zaman bütün o rahat ve fütursuz tavırları silinip gidiyor. Genç kızlar öyle fazla bilmiş, yılışık, kendine pek fazla güvenen, fazla aceleci tiplerden hiç mi hiç hoşlanmazlar. Aksine tabii çok aşırı olmamak kaydıyla biraz çekingen erkeklere daha sıcak bakarlar. Onları en çok çeken, sevimli, şakacı, esprili, onları güldürmeyi beceren erkeklerdir.

Bitkilerle Sağlık ve Güzellik

Zencefilin faydaları: Gribe ve soğuk algınlığına iyi gelir. Vücudu terleterek toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda ses kısılmasında da yardımcıdır. Gerek salep gibi sıcak içeceklerin üzerine toz gibi serpilerek gerek suda kaynatılarak içilir.



Yazarın Tüm Yazıları