'Çok usta bir hipnoz yeteneği var'

Güncelleme Tarihi:

Çok usta bir hipnoz yeteneği var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 07:56

TBMM, 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun dinlediği akademisyenler, Fethullah Gülen ile ilgili ilginç analizler yaptılar. Komisyonun dinlediği akademisyenlerin Gülen ile ilgili değerlendirmelere Meclis tutanaklarına özetle şöyle geçti:

Haberin Devamı

Doç.Dr. Yavuz Çobanoğlu (Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi): Gülen’in korkunç bir egosu vardır. Yani mülayim olduğunu; bir lokma, bir hırka şeklinde yaşadığını falan beyan eder ama müthiş bir egosu var. Yani bu ego öyle büyük bir ego ki başka bir otoriteyi karşısında görmeyi ve barındırmayı imkânsız kılacak bir ego. Bunu bütün metinleri okuduğunda gayet rahat görüyorsun. 

GÜLEN FETİŞİZMİ VAR

Prof. Dr. Nevzat Tarhan (Üsküdar Üniversitesi Rektörü-Psikiyatrist):  Şimdi, mesela egosu yüksek, zeki, bilgili, ikna yeteneği yüksek kişilerin hipnoz yeteneği de varsa toplu hipnoz yaparlar. Hitler bunların bir örneğidir. Hitler toplu hipnoz yaparak kitleleri harekete geçirmiş, ‘Kavgam’ kitabında da bunu doktrin hâline getirmiş, Nazi doktrini hâline getiriyor ve bu şekilde insanları gruplarla, törenlerle, ritüellerle inandırıyor, insanlık tarihinin en büyük savaşlarından birisinin çıkmasına sebep oluyor. Şimdi, bakıyorsunuz, takipçiler arasında bir Gülen fetişizmi var, Gülen fetişizmi, onun yediği portakalın kabuğunu yemek gibi, kâğıt mendilini saklamak gibi öyle ritüeller var, artık bu herkesin bildiği bir bilgi. Her perşembe Peygamber’le görüştüğünü söylüyor ve insanlar bu şekilde buna inanıyorlar ve Peygamber’den mesaj getiren kişi olarak inanıyorlar. Eğer bu girişim başarılı olsaydı aynı şekilde belki Batı destekli bir ılımlı İslam Humeyni’si ortaya çıkabilirdi.

Haberin Devamı

Bu kadar sistematik ve organize bir yapılandırmayı uzun süreli bir şekilde tamamlaması, bitirmesi akıl sağlığı bozuk olan bir insanın gerçekleştirmesi imkânsız gibi bir şey. Kişinin ruhsal dinamiklerinde bunun bir açıklaması yok. Bu nedenle, hasta olduğuyla ilgili hiçbir kanıt şu anda yok. Ama, kötü olduğuyla ilgili kanıt çok fazla. Adanmışlık, lafını çok kullanır FETÖ. Çok usta bir hipnoz yeteneği var. Yani, onu programlarda, videolarda ben seyrettiğimde sanki grup seansı yapıyor, hipnoz seansı yapıyor gibi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!