Çok para harcayıp rüküş olanlar var

Ünlü modacı Canan Yaka, arkadaşımız Yener Süsoy'a Türk kadınının Avrupalı kadından daha iyi giyindiğini, ama bazılarının ‘‘parasıyla rüküş olmayı‘‘ tercih ettiğini söyledi.

Canan Yaka, ünlü müşterilerinin giyimlerini de değerlendirdi.

Türk kadını Avrupalı kadından iyi giyinir

Canan demişler ona, Cenan gibi hiç sözünü esirgemez çatır çatır konuşur.

- Türk kadını Avrupalı hemcinslerine göre daha güzel giyiniyor, daha özen gösteriyor. Tek hatası modayı çok yakından takip etmesi. Daha Avrupalı kadın giymeden o giyiyor, kendine yakışsa da yakışmasa da. Mesela sırtı açık elbise çok moda, sırtındaki etin katını görmeden giyiyor. Her yılki modada her vücuda yakışacak kıyafetler var, yeter ki iyi seçici olalım. İki askılı tişörtler bizde bayağı duruyor, çünkü biz ne kadar zayıf olsak da etli ve göğüslüyüz. Avrupalı kadın bunu giyiyor ama, beli göğsü olmadığı için onda daha masum duruyor.

Her şeyi en iyi bilen kadın benim

Aynayla aram çok iyidir. Türkiye'nin en güzel, her şeyi en iyi bilen kadını benim. Ne giysem bana çok yakışır, nereye girsem benden daha güzel kadın yok, kendinden çok emin bir kadınım. Bir yere giderken Ergin'e ‘‘Kocacığım istersen gitmeyelim, beni görünce kadınların fiyakası bozulacak’’ diyebiliyorum.

Şıklık, pahalılık demek değil

Şık kadını Canan'dan iyi kim tanımlayabilir ki?

- Şık kadın saatinde, yerinde, gününde, ortamına göre her şeyiyle dört dörtlük olan kadındır. Mesela tuvaleti, pabucu çok şık; saçı, parfümü, çorabı çok uygun ama, bunu gündüz giyip markete gitmişse olmaz. Bazen kuaförde görüyorum, kadınının biri parmağına 17 kırat taş takmış saçını taratıyor, bu görgüsüzlük. İmkanın var, elbette takmak senin hakkın ama, bunu kuaföre gelirken takma güzelim. Şıklık, pahalılık demek değildir; ama çok iddialı bir kıyafet istiyorsan, muhakkak bedelini ödeyeceksin. Çok iddialı kıyafetin ucuzu olmaz, yaparsan maskara olursun. Onun için daha vücudunun hatlarını düzgün gösteren sade, düz çizgiler içinde, iyi bir kumaş ve iyi bir dikişi tercih edeceksin. Kalkıp ‘‘Burasında tüyü olsun, burası şakır şakır yansın, orasından da yırtmacı çıksın’’ dersen bedelini ödersin. Önemli olan iddialı olmak değil, zarif olmak. İddialı olmak muhakkak para ister. Ben çok para harcayarak çok rüküş olmuş, çok çirkin giyinmiş kadınlar görüyorum.

Canan Yaka’nın gözüyle ünlü müşterileri

AJDA PEKKAN

Uçuk, kalıp dışı giyinmeyi sever

Çok güzel bir kadın değildi, çok güzel kadın oldu; lisan bilmezdi, birkaç lisan konuşur oldu; giyinmeyi iyi bilen kadın değildi, giyinmeyi çok iyi bilen kadın oldu. Ayrıca son birkaç yıldır inanılmaz mütevazı bir kadın, insan gibi insan oldu. Ajda çok modern, uçuk, kalıp dışı giyinmeyi sever. Ajda'ya ne istersen giydirebilirsin, her forma girebilir. Hiç kimsenin giymediği renkleri sever, acayip küf yeşilleri, bejler ona çok yakışır. Sahneye uymayacak bütün renkler Ajda'da sahne olur. Elektrik mavisi, mor renklerini sevmez. Pantolona, mini eteğe, transparana bayılır.

GÜLBEN ERGEN

Sarı hariç, her renk yakışıyor

Bugüne kadar Gülben gibi vefalı hiç müşterim çıkmadı. Yiyip içmesinden, röportajına kadar fikrimi alır. Özel hayatına girmem. Televizyon kanalarındaki programlarında ve sahnede giydiği bütün giysileri burada manken üzerinde yapıp bitiririm, gelip alıp gider. Gülben'e ayda en az 6 elbise dikiyorum. Ona her renk yakışıyor, sarı tonları hariç, zaten kullanmıyorum.

MUAZZEZ ABACI

Siyah ve beyaz dışında hiçbir rengi sevmez

Kendine bakmadığı, fiziğine dikkat etmediği için çok üzülüyorum. Abacı yemek yemeyi çok sever, çünkü yemek pişirmeyi çok sever. Mücadeleden çok çabuk yılıyor. Oysa Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yorumcularından birisi, onu biraz silkelemek lazım. Abacı siyah ve beyaz dışında hiçbir rengi sevmez. Kırmızı, yeşil gibi renkler onun karakteriyle bağdaşmıyor, sert bir kadın.

EMEL SAYIN

Ona her şey gider

Çok iyi kalplidir, çok çabuk demoralize olur. Emel sadece kolsuz elbise giymekten hoşlanmaz, onun dışında her şeyi giydiririm ona. Güzel olan yerlerini gösterecek her dekolteye açıktır.

SEMRA ÖZAL

Frapandan hoşlanır

Semra hanım frapan giyimden hoşlanır ve taşır. Her gün değişik elbise giymeyi sever. Kırmızı, çingene pembe, cart yeşil gibi renkleri sevmez. Son senelerde pantolon giymeye başladı.

Ünlü ayakkabıcı Ergin Tanca'yla evli olan Canan Yaka, dünyadaki bütün moda fuarlarını eşiyle birlikte geziyor. Tanca'nın eşine giydirdiği 2002 yazının modası olan sivri burunlu, taşlı, ithal abiye terliğin fiyatı tam 600 milyon lira.
Yazarın Tüm Yazıları