Çok özlemişiz

NE kadar da özlemişiz böyle bir coşku yaşamayı. Sadece bizler değil. 12 Dev Adamımız da özlemiş bir arada oynamayı.

Dün sıradan bir takım görünümünde olan Hollanda önünde öyle bir 10 dakika oynayıp, maçı bitirdiler ki, hepsine helal olsun.

Aydın Örs, maç öncesinde Hollanda'nın bize pek rakip olamayacağını söylüyor ve savunmayla işi bitireceğimizi ifade ediyordu. Aynen de öyle oldu.

Birlikte oynamayı çok özledikleri her hallerinden belli olan ay yıldızlı basketbolcularımız maçın hemen başında oluşturdukları sert savunmayla Hollanda'nın tüm direncini bir anda yıktı. Haliyle etkili savunma yapılınca da hızlı hücumlar peş peşe geldi. Bu arada çember altında ribaund canavarı Mirsad (12 ribaund) ve Hüseyin'in sağladığı üstünlüğe Haluk ve diğerleri de katılınca coştukta coştuk.

Bu şov sürecek

Dünkü maçın bizim açımızdan bir başka önemli yanı da Aydın Örs'ün Milli Takım'da bugüne dek pek oynatamadığı isimlere bolca süre tanıması oldu. Yıldızımız İbrahim'in yerine oyuna sürülen Serkan onu hiç aratmazken, Tutku da Kerem'in görevini fazlasıyla yaptı. Hüseyin'in alternatifleri Fatih Solak ve Kaya da önemli parçalar olurken, Alper ve Haluk da her zaman ki ciddiyetleriyle güzel geceye renk katan diğer isimlerdi.

Özlem ile başlayan bu nefis geceyi, basketbol coşkusuyla noktalarken, Abdi İpekçi'yi tıklım tıklım dolduran basketbolseverlerin 100 sayı isteğine cevap veren 12 Dev Adam, Avrupa Şampiyonası vizesini cebine indirdi. Bu şovun süreceğini de herkese gösterdi.

Bizlerden de onlara koskoca bir teşekkür

Gerçi dünkü Hollanda bizim için hiçbir zaman rakip olamazdı. Ama böyle takımlara karşı basketbol oynamak inanın daha zordur. Oyun disiplinimimizi hiç kaybetmeden şovumuzu yaparken, istediğimizde de Avrupa'nın en renkli takımı olabileceğimizi de gösterdik. Aynı coşkunun Litvanya maçında da süreceğine tüm kalbimle inanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları