Çok önemli bir galibiyet

Güncelleme Tarihi:

Çok önemli bir galibiyet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2011 17:06

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde C Grubu'nda dün yapılan karşılaşmada İtalyan ekibi Emporio Armani Milano'yu mağlup eden Anadolu Efes'in genel menajeri Engin Özerhun, zorlu bir deplasmandan önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Özerhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta İstanbul'da Belçika ekibi Belgacom Spirou Charleroi karşısında beklenmedik bir yenilgi aldıklarını kaydederek, “Bu yenilgiyi telafi etmek gerekiyordu. Bunu başaracak kadromuz ve kapasitemiz vardı. Bana göre önemli bir galibiyet aldık çünkü Emporio Armani Milano, Maccabi Tel Aviv ve Real Madrid ile birlikte grupta zirve için mücadele eden takımlardan biri” dedi.

Maçın çok kaliteli geçmediğini dile getiren Özerhun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama biz özellikle maçın birinci periyodunda iyi savunma yaptık ve rakibe fazla sayı attırmadık. Böylece oluşan farkı da sonuna kadar koruduk. Bazen fark 2-3 sayıya indi ama çok kısa sürelerde bu yaşandı. Daha sonra da geri dönmeyi başardık. Çünkü bunu yapabilecek kapasitemiz var. Biraz dikkatli olsaydık daha da farklı yenebilirdik. İlginç bir oyun oldu. Ama sonuç olarak çok önemli bir deplasman galibiyeti elde ettik. Bu galibiyeti haftaya oynayacağımız Maccabi Tel Aviv ve daha sonra deplasmanda Real Madrid ile yapacağımız karşılaşmada tekrarlayabilirsek, grupta önemli bir avantaj elde etmiş oluruz.”

Engin Özerhun, oyuncuların maçtaki performansından memnun olduklarını da ifade ederek, “İyi mücadele ettiler. Çünkü Milano iyi bir takıma sahip, atak yapıyor, Avrupa Ligi'nde kalıcı olmak istiyorlar. Burada her galibiyetin çok değerli olduğunu düşünüyorum ve her takımın da kolay kolay kazanabileceğine inanmıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!