'Çok hızlı hareket edildi'

Güncelleme Tarihi:

Çok hızlı hareket edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 23:37

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, “Deprem sonrası kesin durum tespiti şu şekildedir: Bodrum’da kullanılmayan, terk edilmiş 3 yıkık bina vardır. 32 binada nispeten ağır hasar var. Kriz masasında koordinasyon içinde güzel bir çalışma oldu” dedi. Yıldırım, Seydikemer’deki Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Şöleni'ne katılmadan önce Dalaman Havalimanı’nda açıklama yaptı.

Haberin Devamı

ÇOK ÖZEL İŞBİRLİĞİ
Yıldırım, "Allaha şükür can kaybı yok. Önemli sayılabilecek yıkım da yok. Ancak depremin oluşu esnasında vatandaşların tedirginliğinden dolayı bazı yaralanmalar var. 20 kadar vatandaşımız tedavi görüyor. Kos (İstanköy) adasında bir vatandaşımız hayatını kaybetti, bir de İsveç uyruklu bir kişi hayatını kaybetti" dedi. “Özellikle bu deprem esnasında ve sonrasında Muğla'da vali, belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve sivil toplum kuruluşları çok özel bir işbirliği gerçekleştirdiler” diyen Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

“Çok hızlı hareket ettiler ve depremle ilgili tespiti yaptılar. Bu arada Ankara'da AFAD Başkanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar, Kızılay gereken müdahaleyi anında yaptılar. Buraya 400 çadır gönderildi, diğer muhtemel ihtiyaç olabilecek malzemeler intikal ettirildi. Bu deprem sonrası iletişim hatlarında herhangi bir kesinti olmadı bu önemli bir şey."

ÇİPRAS'TAN MESAJ YILDIRIM'DAN TELEFON
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, tatil için gittiği Kos Adası’nda ölen Sinan Kurtoğlu’nun ailesine taziyelerini iletti. Çipras, tweet paylaştı: “Genç Sinan Kurtoğlu’nun ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Zor zamanlarda haklarımız arasındaki saygı, dayanışma ve dostluk, geleceğimize yol gösteriyor.” Başbakan Binali Yıldırım da Sinan’ın ailesini arayarak başsağlığı dileğini iletti.

Haberin Devamı

Çok hızlı hareket edildi

BAKMADAN GEÇME!