Çok güzel şeyler oluyor

Güncelleme Tarihi:

Çok güzel şeyler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 00:00

“GÜZEL şeyler olacak” sözleriyle 4 yıl önceki ilk Kürt açılımının işaretini veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün de Muş’ta “Çok güzel şeyler” oluyor dedi ve atılan cesur adımları takdirle izlediğini belirterek sürece desteğini ilan etti.

Haberin Devamı

Kenan Evren’nin 29 yıl önceki ziyaretinden sonra ilk kez bir Cumhurbaşkanı ağırlayan Muş’ta halka da hitap eden Gül, yanına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Muş’un AK Partili milletvekilleriyle, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ı aldı. Gül, belediyenin önündeki coşkulu kalabalığa çiçek attı, bu arada barış güvercinleri uçuruldu. Gül, şöyle konuştu: “Bugün memleketimizde çok güzel şeylerin olmasından da ayrıca çok büyük mutluluk duyuyorum. Bugün kardeşlik rüzgarının çok güçlü estiğini görüyorum. Huzur barış, kardeşlik bunların hepsi insanın fıtratında olan vasıflardır. Hem de bu milletin en önemli vasıflarındadır. Bu ülke hepimizin, hepimiz istediğimiz yerde yaşayabiliriz, istersek İstanbul, istersek Diyarbakır, istersek Muş, istersek Kayseri’de. Bu vatan toprakları hepimizindir.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN GEZİSİNDEN KARELER

TAKDİRLE İZLİYORUM

Bu konuda atılan cesur adımları, yapılan cesur çalışmaları takdirle izliyorum. Hepimiz kardeşliğimiz, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek için fert fert olarak da, kurumlar olarak da, siyaset kurumları da devlet kurumları da olağanüstü kardeşlik çabası göstermemiz gerekmektedir. Bunun bugünlerde yapılıyor olmasını büyük bir mutlulukla karşılıyorum. Geçmişi unutmak, hep geleceğe bakmamız lazım. Onun için sıkıntılarımızı çözme iradesi, sıkıntılarımızdan kurtulmak azmi gördüğünüz gibi herkeste var. Şimdi sizler de buna destek vereceksiniz. İnanıyorum ki hep beraber çok daha güzel, aydınlık günler bizleri bekliyor. Şüphesiz ki sıkıntılarımız var, bunları görmezden gelme durumunda olamazdık. Bunu ben en zor günlerde de cesaretle söyledim. Ümidimi, bunun kardeşliğimizi daha da pekiştirecek şekilde gelişeceğine olan inancımı daima korudum. Çünkü insanların fıtratından aslında sulh vardır, birlik var. Diğerleri anormal durumlar.

Biz çok büyük bir devlet, milletiz, tabii ki büyük devletlerin farklılıkları olacaktır. Biz şehir devleti değiliz ki. Çok geniş bir coğrafyamız var. Halklarımızın farklı farklı gelenekleri, kültürleri, etnik yapıları da olabilir. Bunların hepsi bizim gerçeklerimiz, zenginliğimizdir. Önemli olan şey memleketimizin gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi demokratik, hukuk standartlarını geliştirmek, yükseltmek. Şüphesiz ki bu kadar inançları bir olan, bu kadar yüzyıllardır, bin yıldır beraber yaşamış bir milletin vicdanlara ters gelen bir davranış ve uygulamalar varsa, bunların da kaldırılması, düzeltilmesi hepimizin görevidir. Kendi iradenizle, kendi arzumuzla hep beraber bunları düzeltmek, standartlarımızı yükseltmek bize doğrusu onur verir.”                           



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!