’Çok güzel’ anket

Güncelleme Tarihi:

’Çok güzel’ anket
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2007 00:00

Bu hafta Gölbaşı Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Bürosu’nun iki garip uygulamasına yer veriyoruz. Birincisi akıllara zarar "Çok güzel çalışıyoruz" anketi, diğeri ise diğer belediyelerden haber ’aşırma’ olayı.

Haberin Devamı

İlk olarak ankete değinmek gerekirse, Gölbaşı Belediyesi belediyecilik tarihinde görülmemiş bir işe imza attı. Uzun bir süredir internet sitesinden anket çalışması yürüten belediye vatandaşa aynen şu soruyu yöneltiyor:

"Belediyemiz çalışmaları hakkındaki görüşünüz nedir?"

Soruyu gördüğünüzde ilk olarak "Ne var bunda" diyebilirsiniz. Ancak, şıklara bakıldığında hiç de öyle olmadığı görülüyor. Şıklar da şunlar: "Çok güzel çalışıyor, çalışıyor, normal çalışıyor, daha fazla çalışmalı"

DAHA FAZLA ÇALIŞ ÇOK GÜZEL ÇALIŞ

Gölbaşı Belediyesi, anlaşılan çok çalışıyor ki, şıklara "Belediyenin hizmetlerinden memnun değilim ya da çalışmıyor" gibi şıkları koymaya gerek duymamışlar. Yine de anketin sonuçlarını merak edenler olabilir.

Zoraki memnun olan Gölbaşı’nda ankete katılanların yüzde 54’ü Çok güzel çalışıyor, yüzde 43’ü de daha fazla çalışmalı demiş. Biz de Gölbaşı Belediyesi’ne "Daha fazla çalışmalı" diyerek, "Çok güzel çalışmalarının" devamını diliyoruz.

Kopyala yapıştır belediyecilik

GÖLBAŞI Belediyesi "Çok güzel çalışıyor". Basın Yayın Halkla İlişkiler Birimi de durur mu? O birim de ’Çok güzel çalışıyor’.

Bu hafta Gölbaşı Belediyesi’nin basın yayın bürosunun başka bir belediyenin haberini alıp sadece rakamlarını değiştirerek, cümlesi cümlesine servis yaptığına şahit olduk. Evet ilk başta biz de "Nasıl olur" dedik.

BELEDİYELERİN HABER YARIŞI Fakat öğrendik ki belediye basın yayın çalışanları da kendi aralarında haber yarışına çoktan girmişler de, birbirlerinin haberlerini aynen servis yapar hale gelmişler.

Sincan Belediyesi’nin 6 Kasım’da "Başkan Altın’a mail yağmuru" başlığıyla gazete ve televizyonların basın bürolarına servis yaptığı haberin aynısını Gölbaşı Belediyesi, 19 Kasım’da yayına sundu.

Yalnızca rakamlarını değiştirerek. Üstelik inkara yer bırakmayacak şekilde cümlesi cümlesine, noktası noktasına.

BİR KELİME YANLIŞ KOPYALANMIŞ Sincan Belediyesi Basın Yayın Müdürü Emrah Konukman’a sorduk. O da inanamadı. Olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek, "Niye böyle bir yöntem izlendiğini anlayamadık. Fakültede hocalarımızın üzerinde en fazla durduğu konu, ’basın etiği’ idi. Bunun, hiçbir etik kuralla bağdaşmadığını söylemek durumundayım" dedi.

Belediyenin internet sitesinde de ana sayfadan yayına verilen haberde sanırız iyi kopya çekilememiş ki, "Adeta" kelimesi "adete" yazılmış. Gölbaşı Belediyesi yetkililerini buradan uyaralım, bi zahmet düzeltsinler.

Başbakanla sürekli görüşürüm

KEÇİÖREN Belediye Başkanı Turgut Altınok, geçtiğimiz hafta, AKP’nin 20 milletvekiliyle biraraya gelmişti.

Toplantının ardından bazı vekiller, Altınok’un teleferik açılışı için Başbakana ulaşamadığını ve randevu için kendilerinden yardım istediğini iddia etmişlerdi.

Keçiören Belediye Başkanı Altınok, toplantının AKP grubu tarafından organize edildiğini bildirirken, bu iddiaların doğru olmadığını söyledi. Altınok, "Sayın Başbakan ile sürekli görüşüyorum. Böyle bir iletişim varken, hiçbir milletvekili ya da partiliden bir aracılık isteminde bulunmadım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!