Çok geç olmadan

YÜZE yakın Portekizli var tribünlerde. Başlama düdüğüyle birlikte izlemeye koyuluyorlar haklarında çok şey duydukları “Beşiktaş taraftarını.”

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 dakika maçı unutturan bir tribün şovuna tanık oluyorlar. Fotoğraf çekip, alkış tutuyorlar. Sahada da Braga şov var o anlarda. Carvalhal’in deplasman oynuyormuşcasına çıkardığı hatalı on bir yüzünden ileride hiç top tutamayan ve rakibin atakları karşısında çaresiz kalan bir Beşiktaş izliyoruz hep birlikte. Böylesine önemli maçta, üstelik net bir avantaja sahipken Carvalhal kritik bir hata yapıyor. Ama birçok inatçı teknik adamın düştüğü hataya düşmüyor ve “çok geç olmadan” Almeida’yı sahaya sürüp oyunu dengelemeyi başarıyor.

Rus ruleti gibi

Beşiktaş önce topu tutmaya, sonra akın yapmaya, ardından pozisyon bulmaya başlıyor. Uzun süre susan taraftar geri dönüyor ve ilk yarı en azından dengede bitiyor. İkinci yarı tam bir “Rus ruleti” gibi geçiyor. Beşiktaş savunmada inanılmaz kademe hataları yapıyor. Sezonun en iyisi Egemen bile rakibe yüzde yüz gol fırsatı veriyor. Cenk tedirgin, Veli etkisiz. İbrahim ve Ernst en çok mücadele eden isimler. Quaresma ileri doğru top taşıyor, orta yapıyor, şut atıyor. Ama bir türlü bunlar tabelayı değiştirmiyor. Üstelik yorulup oyundan düştüğü anlarda takım sahada fiziksel olarak da eksik kalıyor. Simao geçmişe oranla daha çalışkan. Fernandes büyük kalite ama çoğu zaman takım oyununun dışına taşıyor.

Haberin Devamı

Korkmaya gerek yok

Tur zor geldi, hatta gidebilirdi de. Bundan önemli dersler çıkarması gerek Carvalhal’in. Atletico elenmeyecek takım değil. Daha sert, daha net bir futbol oynamak gerek. Geçen yılın finalistini eleyen bir takımın artık korkmasına ne gerek var ki!
Beşiktaş’ın çözmesi gereken sıkıntısı pas yapan takımlara karşı savunmada çok açık vermesi, ileri top taşıyamaması. Galatasaray da böyle bir ekip o yüzden derbi de zor olacak, mart ayı da.

Yazarın Tüm Yazıları