“Çok eşlilik yasal olsun!” diyebilen nasıl bir kadındır

"Bir aile danışmanının yaptığı ‘çok eşlilik yasal olsun” açıklaması bu devirde nasıl bir zihniyetin göstergesidir?"

Haberin Devamı

Sevgili Feyza Abla, birçok gazetede ve televizyonda, aile danışmanı bir hanımın, yaptığı çarpıcı açıklama yayınlandı.

İmam nikâhı ve çok eşlilik yasal olsun diyebilen bu hanım Fatih ve çevresinde birçok belediye ve kurumlar için aile içi iletişim seminerleri veriyor, hem de aile ve evlilik danışmanlığı yapıyor.

Bu hanımefendi çok eşliliğin yasalaşması gerektiğini savunarak, “Çok eşlilik zaten var. Erkeklerin yüzde 85’i aldatıyor. Bu muhafazakâr kesimde ‘imam nikâhlı eş’, diğer kesimde ‘metres’ adını alıyor” demiş.

Bu hanımefendi, “Erkek, bir başkasıyla imam nikâhı yapacağı zaman karısından izin almak zorunda değil. 4’üncü kadına kadar imam nikâhıyla evlenebilir. Ancak bu eşler suiistimal ediliyor. ‘Boş ol’ dendiği zaman kadın ortada kalııor. Bu nedenle çok eşlilik yasalaşmalı. Çok eşlilik zaten dinimizde var. Bunu yapana ‘Niye yaptın?’ diyemezsiniz, şirke girer. Kuran’da var.” diye sözlerine devam etmiş.

“Zengin olan erkek çok eşliliği seçebilir. Hiçbir kadın fakir bir adamın ikinci karısı olmaz. Erkek, daha cilveli kadına koşar. Bir erkek, kadında arkadaşlık, cinsellik, annelik ve ev kadınlığı arar. Bu özellikleri taşımayan kadınlar, eşleri tarafından aldatılmaya hazır olmalı.

Dayak ve aldatma boşanma sebebi değil. Türkiye’deki kadınların yüzde 80’i dili yüzünden dayak yiyor. Yatak odasında mutlu olmayan kadın, her konuda problemlidir. Kadın kocasına her koşulda itaat etmeli.” diye eklemiş.

Şimdi bu sözlere bakarak, ablacığım, bu çağda bu nasıl zihniyettir, söyleyin bana... Atatürk, kadınları erkeklerle eşit duruma getirmek için boşuna mı mücadele verdi? Bizler boş yere mi uşraşıyoruz? Gerçekten çok üzgünüm.…
Rumuz: Mustafa Y.

Haberin Devamı

Sevgili okurum, bu sözün bittişi nokta olsa gerek. Dünden beri sürekli bu konuda tepki mailler’i alıyorum ve senin gibi şaşkınlıklarını dile getiren okurlarıma nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum. Yine de senin gibi erkek okurlarımdan tepki almak beni sevindirdi.

Umarım, bu hanımefendiye gereken cevap kadın kuruluşları tarafından verilir. Ayrıca Fatih Belediyesi’nden bu konuda bir açıklama geldi.

Bu hanımın Fatih Belediyesi bünyesinde, danışmanlık ya da başka bir görevde bulunmadığı belirtildi.

Kendisinin 2009 senesinde Fatih Belediyesi’ne kişisel gelişim uzmanı olarak başvuruda bulunduğu, sosyal sorumluluk projesi adı altında ücretsiz aile içi iletişim seminerleri verdiği açıklandı.

Haberin Devamı

Sevgilim zorla evlendirildi

Merhaba, ben 18 yaşında bir genç kızım. Altı sene birisi ile birlikte oldum. Ama o bir sene önce sevmediği biri ile zorla evlendirildi. Bir süre sonra da boşandı ama içimizdeki aşk hiç bitmedi. Hâlâ da konuşuyoruz.

Haıatımda ondan sonra birkaç kişi oldu ama hiç birisi onun ıerini tutamadışı için başaramadım. Biliıorum bu, ailemin kesinlikle karşı çıkacağı bir ilişki. Ne yapacaşımı bilemiyorum.
Rumuz: Şeyma

Sevgili kızım, eminim aile zoruyla evlendirilmiş bir gençten söz ediyorsun. Her zaman söılediğim gibi, işte ailesi yüzünden hem sen, hem evlendiği kız, hem de elbette kendisi mutsuz olmuş.

Bence bundan sonra kaybettiğiniz mutluluğu ve zamanı, herkese rağmen yakalayabilmelisiniz...

Yazarın Tüm Yazıları