Coğrafi işaretlerle markalaşma çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Coğrafi işaretlerle markalaşma çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 10:29

Coğrafi işaretlerle markalaşma çağrısı

Haberin Devamı

AKDENİZ İhracatçı Birlikleri (AKİB) Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçıları Birliği Başkanı Alican Yamanyılmaz, uluslararası markalaşma yolunda coğrafi işaret tescilinin önemli olduğunu söyledi.
Türkiye'nin 181 kabul edilmiş coğrafi işareti bulunduğunu, ülke genelinde 201 başvuru işleminin ise devam ettiğini anlatan Yamanyılmaz. şu bilgileri verdi: 
"Coğrafi tescil başvuruları arasında Adana şalgamı da yer almakta. Fakat bölgemiz, çok geniş bir ürün çeşitliliğine, tarihten ve kültüründen gelen bir çok değere sahip. Adana şalgamı ile birlikte, Adana kebabı, bici bici, lokma tatlısı, narenciye çeşitleri ve turunç, portakal reçelleri, nar ve turunç ekşisi gibi başvuru yapabileceğimiz ürünlere sahibiz. Coğrafi işaret alınmış ürün sayısının artması, bu ürünlerin pazarını artırmak, üretici ve ülke ekonomisine katma değer kazandırmak, şehrimizin tanıtımı ve uluslararası markalaşma yolunda çok önem arz edecektir."
KORUNARAK GELECE AKTARILMALI
Coğrafi tescil işaretlerinin, yöresel ürünlerin geleneksel özellik ve kalitelerinin korunarak gelecek nesillere aktarılmasını sağladığına dikkat çeken Alican Yamanyılmaz, şöyle konuştu:
"Bu işaretlerin alınması, aynı zamanda bölgelerine ve üreticilerine marka değeri ve dolayısıyla da ekonomik değer kazandırıyor. Avrupa Birliği nezdinde tescil edilen coğrafi işaretler uluslararası markalaşmada büyük önem taşıyor. Hem şehrimizin tanıtımı hem üreticisine sağlayacağı katma değer hem de ülke ekonomisine kazandıracağı katkı dolayısıyla coğrafi işaret almış ürün sayımızı arttırmayı çok önemsiyoruz ve bu konuda çalışıyoruz."

ADANA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!