Çocukluğunuza dönmek için Alaçatı Pop’a gidin

Haberin Devamı

Çocukluğunuza dönmek için Alaçatı Pop’a gidin

Ankaralı Hatice-Muzaffer Poyraz çifti tam bir koleksiyoner. Sigorta bilirkişisi Muzaffer Bey ve emekli Hatice Hanım’ın merakı çocukluk oyuncak ve ev eşyalarını biriktirmeleriyle başlamış. Saat, biblo, araba parçaları, eski telefonlar, daktilolar, televizyonlar derken evlerine sığmamaya başlamışlar. Önce ofislerine, sonra da tuttukları depoya koydukları eşyalarına bakınca aslında gerçek bir müze koleksiyonu olduğuna karar vermişler. 1929 ve 1939’a ait parçaların da bulunduğu koleksiyonları genellikle 50, 60 ve 70’lere ait eşyalardan oluşan Poyraz çifti, Koleksiyonerler Kulübü’nün de kayıtlı üyesi. İzmir’e yerleştikten sonra 4 bin parçadan oluşan bu koleksiyonu Alaçatı’da açtıkları “Pop” adlı yarı müze dükkanda sergilemeye başlamışlar.

 

Haberin Devamı

Çoğu eşyayı dünyalar verseniz alamazsınız

Çocukluğunuza dönmek için Alaçatı Pop’a gidin            

 Çocukluğunuza dönmek için Alaçatı Pop’a gidin           Çocukluğunuza dönmek için Alaçatı Pop’a gidin

 


Pop’taki bazı objeler satılık ama diğerlerini asla satmıyorlar. Türkiye’deki antikacı ve müzayedeler dışında Paris ve Londra’daki ünlü antika ve bitpazarlarına gidip eski eşyalar alıyorlar. Her şey çok ilginç ama özellikle 1948’de zengin bir ailenin çocuğu için yaptırdığı çocuk arabası, ilk Fantom pilot şapkası, 1940’tan ilk denizaltı telefonu, 1945’te dünyayı gezen birinin etiketli bavulu, İzmir Efes Oteli’nin aynaları, 1961 tarihli Amerika’dan gelen özel bir elektrogitar, 1950’lerde ünlü bir golfçünün golf sopa ve çantası, 1950’lerden kalma kasetçalar ve miks müzik aleti, dünya tasarım ödülü almış özel hoparlörler, en eski film makinesi ve kameranın değeri parayla ölçülemeyecek kadar kıymetli. Fransa’nın en ünlü dergilerinden birinde çıkan röportajdan sonra turist akınına da uğradıklarını anlatan Hatice Hanım, Durmuş Yaşar’ın yaptığı kişisel müzesi için danışmanlık da yapmış. Yarı müze Pop’u mutlaka ziyaret etmelisiniz... Hacımemiş Mahallesi, 2012 Sokak, No:24 Alaçatı. Tel: (0532) 512 09 09.

Haberin Devamı


Tabakları giydiren kadın Mehtap’la makarna atölyesi

Çocukluğunuza dönmek için Alaçatı Pop’a gidin

Mehtap Müller, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde 22 yıl ders verdikten sonra emekli olmuş. İzmir’deki Alman 2. Konsolosu ile evlenip birçok farklı ülkede hem Almanya’yı hem de Türkiye’yi temsil ederken, Amerika Seattle’da hep var olan yemek merakı iyice gelişmiş. Hatta konsolosluğa gelen konukların yoğun istekleriyle Türk yemekleri hazırlamaya başlamış. Amerikalı dostlarından gelen tekliflerle “Orient” temalı özel sunumlar yapmaya başlayınca ‘Tabakları Giydiren Kadın’ adını almış. Düzenlediği bir davete katılan Bill Gates’in de dikkatini çeken Müller, Almanya’ya döndükten sonra birçok ünlü aşçının kurslarına katılarak Alman mutfağına da iyice hakim olmuş.

Haberin Devamı


Sevgiyle yoğrulan makarnayla ruhunuz da doyacak
İnsanların iletişim kurabileceği en kolay yerin lezzetli yemeklerle dolu bir masa olduğunu söyleyen Mehtap Hanım her şeyi karıştırmayı sevdiği mutfağını ‘multikulti’ olarak tanımlıyor. Alaçatı’ya açtığı Pasta&Pasta Makarna Atölyesi adlı iki masalı küçücük yerinde makarnaları her gün kendisi yapıyor. Botanikçi olmasının da etkisiyle sadece doğal malzeme kullanarak yaptığı domatesli, ıspanaklı tagliatellerin yanı sıra çikolatalı makarna bile yapıyor. Makarnaları o kadar ince ve hafif ki ne kadar yeseniz de hiç rahatsızlık duymuyorsunuz. Mehtap Hanım dört kişilik bir porsiyonu tam 45 dakikada yapıyor. Ama sunarken o kadar keyifli ki daha yemeden mutlu hissetmeye başlıyorsunuz. Üzerine karpuz şekilli dondurmayı da yiyince mutluluktan uçabilirsiniz. Sadece karnınız değil, Mehtap Hanım’ın ışıldayan gözleri ve gülümsemesiyle ruhunuz da doymuş olarak kalkıyorsunuz masadan.
Pasta&Pasta Makarna Atölyesi, Hacımemiş Mahahallesi, 2020 Sokak, No:1 Alaçatı. Tel: (0534) 255 30 31.

Yazarın Tüm Yazıları