GeriMutfak Tüyoları Çocuklarınıza meyve ve sebzeyi sevdirmenin 5 etkili yolu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklarınıza meyve ve sebzeyi sevdirmenin 5 etkili yolu

Çocuklarınıza meyve ve sebzeyi sevdirmenin 5 etkili yolu

Meyve sebzeleri sevebilmek için nedense tüm insanların belli bir olgunluğa ulaşmış olması gerekiyor. Aslında ne zaman vücudumuz için ne kadar besleyici olduğunu algılıyoruz, o zaman meyveyi sebzeyi öğünümüzden eksik etmiyoruz. Oysa daha çocuk yaşta bu yiyecekleri tüketerek sağlıklı bir yaşamı güvence altına almış oluyoruz. Biz ebeveynler için iş işten geçti ancak çocuklarımıza bu bilinci aşılamak hala mümkün. Gelin birlikte neler yapabileceğimize bakalım.

Sebze suyuna kim hayır diyebilir?

Ailenizin beslenme düzenine mutlaka sokmanız gereken meyve ve sebze suları, çocuklarınızı kalbini çalacak en büyük silahlarınız. Çünkü renkli içeceklere karşı zaafı olan o minik insan, o yeşil şeyin aslında öğlen yemeğinde yemeyi reddettiği brokoli olduğunun farkında olmayacak. ‘Aa ne de güzel yeşil bir içecek! Acaba uzaylılar mı getirdi?’ gibi sorularla aklına girip ona kolayca içirebilirsiniz.

Çocuklarınıza meyve ve sebzeyi sevdirmenin 5 etkili yolu

Üzerinde konuşunca sebzeler bile güzel!

Çocukların en sevdiği şeylerden ikisi, fikirlerinin alınması ve ebeveynleriyle birlikte ortaya bir şeyler çıkarmak. Süper! O halde o hafta aileniz için çocuğunuzla birlikte bir meyve ya da sebze seçin ve birlikte yepyeni bir tarif deneyin. Farklı tariflere internet üzerinden ulaşıp, sebze tüketmeti yeni bir deneyime dönüştürebilirsiniz.

Yemeğiyle oynamasına izin verin!

Çocukken masada en sık duyduğumuz şey ‘Yemeğinle oynamayı bırak!’ gibi hevesimizi kursağımızda bırakan, can sıkıcı kısıtlama cümlesidir. Siz çocuğunuza bunu yapmayın. Çocuk bu, onun için her şey bir oyuncak. O halde çocuğunuza katılın ve sebzeleri muhteşem yenilebilir oyuncaklara dönüştürün.

Çocuklarınıza meyve ve sebzeyi sevdirmenin 5 etkili yolu

Her şeyde olduğu gibi sebzeyi sevmeyi de sizden öğrenecek

Size bir haberimiz var: Çocuklarınız onlardan gizli gizli yediğiniz abur cuburların hepsinin farkında. Bu nedenle onlara görür görmez büyük bir hevesle saldırıyorlar. Siz de stratejinizi değiştirin ve meyve sebzeyi bol bol tüketerek onlara örnek olun. Sizin keyifle yediğinizi gördüğünde o da keyifle yiyecektir.

Çocuklarınıza meyve ve sebzeyi sevdirmenin 5 etkili yolu

Sebzeli atıştırmalıklar çok iyi fikir!

Kabul edelim çoğu sebzenin düz hali bizim bile pek ilgimizi çekmiyor. Daha eğlenceli şeyler varken biz yemek istemiyorsak, çocuklar hiç istemiyor. Bu nedenle bu sebzeleri, çocukların daha çok ilgisini çeken kurabiye, kek gibi tariflerde kullanıp, hem daha sağlıklı atıştırmalıklar yaratabilir hem de sebzeyi eğlenceli bir şekle sokabiliriz. Biliyoruz ki, hiç bir çocuk kurabiyeye hayır diyemez, sebzeli olsa bile!

 

False