Çocuklarına kavuşan Rus anne ülkesine gitti

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarına kavuşan Rus anne ülkesine gitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2016 16:33

Mersin'de, Suriyeli kocası Abdo Süleyman'ın kaçırdığını ileri sürdüğü iki çocuğunu teslim alan 30 yaşındaki Rus vatandaşı Alla Bartels, ülkesine döndü.

Haberin Devamı

Alla Bartels, geçen hafta Mersin'e gelerek 9 yıllık kocası Suriye uyruklu Abdo Süleyman'ın iki çocuğunu kaçırdığı gerekçesiyle Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Bartels’in verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçti.

Kaçırıldığı ileri sürülen 8 yaşındaki M.S. ile 4 yaşındaki L.S.'yi bulmak için harekete geçen polis, Suriyelilerin yoğunlukta olduğu bölgelerde araştırma yaptı.

Çocuklarına kavuşan Rus anne ülkesine gitti

Ekipler, çocukların tutulduğu Selçuklar Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi.

Operasyonda kaçırıldığı iddia edilen çocuklar, dedelerinin yanında bulunarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Haberin Devamı

Çocuklarına sarılarak büyük bir mutluluk yaşayan Bartels, anneleri olduğunu ispatlamak için Rusya'dan evrak getirtti. Evrakın gelmesinin ardından Mersin 5'nci Aile Mahkemesi de çocukların anneye teslim edilmesine ve ülkelerine götürülmelerine karar verdi.

Çocuklarına kavuşan Rus anne ülkesine gitti

Mahkeme kararının ardından yavrularına kavuşan Bartels, çocukları ile birlikte Rusya'nın başkenti Moskova'ya döndü.

IŞİD ENDİŞESİNİ MOSKOVA'DA DİLE GETİRMİŞ

Bartels'in polise, Rusya'da ayrı yaşadığı kocası Abdo Süleyman'ın çocukları, "Mersin'de yaşayan babamın beyninde tümör var. 3-4 aylık ömrü kaldı. Çocuklarımı görmek istiyor" diye Türkiye'ye getirdiğini söylediği öğrenildi.

Bartels'in, Abdo Süleyman'ın isteği üzerine çocukların iki haftalığına Türkiye'ye getirilmesine dair evrak imzaladığı ancak aradan bir ay geçmesine rağmen geri getirilmemesi üzerine Moskova'da şikayette bulunduğunu da öğrenildi. Bartles'in, Abdo Süleyman'ın tavırları ve söylemleri nedeni ile çocuklarının terör örgütü IŞİD'e gönderilmesi endişesi taşıdığını söylediği de kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!