Çocukların yüzü güldüğünde resimlerim de renklenecek

Güncelleme Tarihi:

Çocukların yüzü güldüğünde resimlerim de renklenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 14:24

Evin Sanat Galerisi tarafından 2006’dan bu yana düzenlenen Nuri İyem Resim Ödülü’nün bu seneki sahibi Viranşehir’de resim öğretmenliği yapan Sidar Bakı oldu. Bakı’dan resim serüvenini dinledik...

Haberin Devamı

“Onlara daha iyi bir dünya sunamadık. Ama onlar her şeye karşın masumiyetini korumaya çalışıyor. Çocukların kendini en özgür, en mutlu hissettiği yer, elbirliğiyle yaptığımız resim atölyesi. Orada hayallerini resmediyorlar, canları ne isterse onu çiziyorlar, hiç yönlendirip karışmıyorum...”
Bu sözler Urfa, Viranşehir’de resim öğretmenliği yapan Sidar Bakı’ya ait. Bakı, 2006 yılından bu yana Evin Sanat Galerisi tarafından düzenlenen ‘Nuri İyem Resim Ödülü’nün bu seneki sahibi. Şimdi mesleğine tutku ile bağlı olsa da, “Çocuklarla bir arada olmayı hiçbir şeye değişmem” dese de aslında Sidar Bakı’nın hayali akademisyen olmakmış.
2008 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdikten sonra hemen MSÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Bölümü’nde yüksek lisansa başlamış. Ancak araya aşk, evlilik ve ardından gelen maddi ihtiyaçlar girince aynı bölümden mezun eşi Gülşah Bakı ile birlikte KPSS’ye girip öğretmenlik yapmaya karar vermişler. Şimdi ikisi de dört yıldır Urfa Viranşehir’de ayrı okullarda resim öğretmenliği yapıyor.
2015 ve 2016 yıllarında da Nuri İyem Resim Ödülü’ne katılan resimleri sergilenen Sidar, bu yıl ipi göğüslediği için çok mutlu. Başarısında kendine huzurlu bir çalışma ortamı yaratan, sabahlara dek atölyesine kapanıp çalışmasına destek veren eşinin büyük katkısı olduğunu düşünüyor. MÜ Atatürk Eğitim Fakültesi’ndeki hocası Avni Öztopçu’nun da üzerinde büyük emeği olduğunu söylüyor. Günün birinde yüksek lisansını tamamlamayı çok istiyor ama şu an yaptığı işten, yaşadığı yerden, her sabah gözünü uçsuz bucaksız tarlalara, ekinlere bakarak açmaktan
çok mutlu.
Sidar Bakı resimlerini figür ağırlıklı ve renk paletini de biraz kasvetli olarak tarif ediyor. İlk kez bu yıl çocuk figürlerine yer vermeye başlamış resimlerinde. Ödül kazanan resminde hafif de olsa renk öğesi kullanmış. “Hayat renklenince, çocukların yüzü daha çok güldüğünde eminim benim resmim de renklenecektir” diyor...

Haberin Devamı

NURİ İYEM ÖDÜLÜ 12’NCİ YILINDA
Bu yıl yarışmaya 31 farklı kentten, 169 ressam 235 resimle katılmış. Büyük bir bölümü öğrenci olan katılımcılar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nin de aralarında olduğu 14 farklı üniversitede öğrenimine devam ediyor.
20 Haziran 2017 Salı günü Evin Sanat Galerisi’nde gerçekleşen ödül töreninde Prof. Rahmi Aksungur’un tasarladığı ‘Nuri İyem Resim Ödülü’nü temsil eden heykel ve 10 bin TL’lik ödül, 2006 yılından bu yana olduğu gibi Hürriyet yazarı Doğan Hızlan tarafından Sidar Bakı’ya teslim edildi. Ödül alan ve seçici kurul tarafından sergilenmeye değer bulunan resimler 8 Temmuz’a dek Evin Sanat Galerisi’nde sergileniyor.
Resimleri sergilenmeye değer bulunan isimler şu şekilde: Mehmet Ali Dinçer, Fırat Koç, Nurdan Erol, Dilara Bozdağ, Cansu Kahraman, Elif Serra Kuşkaya, Tünay Tunç, Dilek Şenyürek, Aslı Akyüz, Tuğba Çınar, Elif Aydemir, Ömer Yüksek, Ayda Baskın, Özgür Sogancı, Fatih Şimşek, Aysun Telli, Sinem Köroglu, Serdar Oruç, Numan Okutan, Derya Abana, Nazlı Arman Tatarer, Öznur Karadayı, Ferhat Alabay ve Emre Altındağ.

 

BAKMADAN GEÇME!