Manavgat'ta çocukların yüzü güldü

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta çocukların yüzü güldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 15:23

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nin dağ köylerinden Kırkkavak'ta bulunani lkokulda zorlu şartlarda okumaya çalışan öğrenciler için başlatılan ‘Hayallerimin Elinden Tut’ kampanyası sonuç verdi.

Haberin Devamı

‘HAYALLERİMİN elinden tut’ sosyal sorumluluk projesiyle Antalya’da başlayıp diğer illere uzanarak çok sayıda köy çocuğunun hayallerini gerçekleştirmeye yönelik kampanyalar düzenleyen Rabia İnci Özen, Manavgat’ın en uzak köyü Kıkkavak’ta olan bu okulun öğrencileri için de harekete geçti. Çocukların mektupla ilettikleri hayallerinin gerçeğe dönüştürüldüğü proje sırasında, 12 öğrencisi olan bu okulun onarıma ihtiyacı olduğunu fark eden Rabia İnci Özen ve proje ekibi, konuyla ilgili Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Müdürlük, okulun onarımını ve bahçesindeki çeşmenin yenilenmesini üstlenerek tadilata başladı.

Manavgatta çocukların yüzü güldü

Haberin Devamı

KÜTÜPHAHE YAPILACAK

Kırkkavak İlkokulu’ndaki öğrenciler için başlatılan kampanya neticesinde geçen ay Adrasan yolunda meydana gelen kazada 5 üyesini kaybeden Göç Yolları Yolcuları topluluğu da yitirdikleri arkadaşlarının anısına okula bir kütüphane yapmak için kolları sıvadı.  Okulun onarım işlemleri bittikten sonra kütüphanenin inşa edileceğini söyleyen Özen, “Bizim ulaşmakta bile çok zorlandığımız bu okulda öğrenciler her gün azimle bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Kış soğuğu yaklaşırken okulun tamir ediliyor olması çok mutluluk verici. Sık sık yaşanan don olayları nedeniyle okuldaki çeşme zaman zaman patlıyordu. Çocuklar ıslanıyordu, zarar görüyordu. Şimdi yeni çeşme yapılıyor. Okula gidip çocukların hayallerini yerine getirmeye çalıştık. Ama yapılacak kütüphaneyi kitaplarla doldurabilmek de bizim için çok önemli. Köy çocuklarının kitap ihtiyacını karşılamak isteyenler bize ulaşsınlar” dedi.

Manavgatta çocukların yüzü güldü

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!