Çocukların yazdığı kitabın geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak

Güncelleme Tarihi:

Çocukların yazdığı kitabın geliri Mehmetçik Vakfına bağışlanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 11:30

Çocukların yazdığı kitabın geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak

Haberin Devamı

Bülent TATLI/SUŞEHRİ (Sivas), (DHA)- SİVAS'ın Suşehri ilçesinde 7 ilkokul öğrencisi, öğretmenlerinin desteği ile masal kitabı yazdı. İlk etapta 250 adet basılan kitabın geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.
Suşehri'ne bağlı Yeşilyayla Köyü İlkokulu'nun öğretmeni Nisa Gezici (26), birleştirilmiş sınıftaki öğrencilerinden Türkçe dersinde kendi masallarını yazmasını istedi. Birleştirilmiş sınıfın 11 öğrencisinden, üst sınıflarda olan 7 öğrenci masallarını kaleme aldı. Yazılan masalları beğenen öğretmen Nisa Gezici, bunları bir kitapta toplamayı kararlaştırdı. Bunun üzerine, yaşları 7 ila 10 arasında değişen öğrencilerin yazdığı masallar, toplam 226 sayfalık, 'Yeşilyayla Çocuklarından Uzayda Hayvan Masalları' adlı kitapta toplandı. Kitaptan ilk etapta 250 adet bastırıldı. Kitapta katkıda bulunan öğrencilerin isimleri yer aldı. Öğrenciler, kitabın satılması halinde gelirini Mehmetçik Vakfı'na aktarma isteklerini öğretmenlerine iletti.
Okulun müdür öğretmeni Nisa Gezici, 4 yıldır Yeşilyayla köyünde birleştirilmiş sınıfta görev yaptığını belirterek, "Ben bu projeye öğrencilerimin yeteneklerinden yola çıkarak başladım. Tamamen onlara güvenerek başladım. Bu proje onların başarısı. Benim yaptığım sadece onların önünü açmaktı. Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Ayrıca kitabın gelirlerini Mehmetçik Vakfı'na bağışlamayı da onlar teklif etti. Bu da onların fikriydi. Bunun için de onlarla ayrıca gurur duyuyorum" dedi.
'KENDİMİZİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUZ'
Kitabın yazarlarından okulun 4'üncü sınıf öğrencisi Yağmur Duran (10), "Öğretmenimizin önerisiyle masal kitabı yazmaya karar verdik. Bu masal kitabını uzay ve hayvanlar hakkında yazdık. Uzay hakkında yazmamızın sebebi, uzayı merak ediyor ve seviyor olmamız. Hayvanlar hakkında yazmamızın sebebi ise hayvanları seviyor olmamız. Sonra yazdığımız masalları öğretmenimiz bilgisayarına geçirdi ve matbaaya verdi. Matbaa kitabımızı bastı, çok sevindik, çok mutlu olduk. Şimdi kitabımızı satıp Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağız. Çünkü onlar biz rahat nefes alalım, rahat uyuyalım diye canlarını feda ediyorlar. Onlara çok teşekkür ederiz ve küçük yaşta yazar olduğumuz için çok mutluyuz. Kendimizi çok iyi hissediyoruz ve çok şanslıyız" diye konuştu.
Masalları yayımlanan öğrenciler Resul Erdem, Ahsen Çalışkan, Kevser Yıldız, Damla Duran, Yusuf Kesler ve Talha Kesler de kitap yazdıkları için çok kutlu olduklarını, buna imkan sağlayan öğretmenlerine teşekkür ettiklerini dile getirdi.
Geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağı için fiyat belirlenmeyen kitabın satış değeri alıcısına bırakılacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!