Çocukların TÜYAP’ı

Güncelleme Tarihi:

Çocukların TÜYAP’ı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 12:25

Tüyap Kitap Fuarı’na bu yıl çocuklar damga vurdu. Çocuk kitaplarına büyük ilgi gösteren çocukların ilgi odağı ise Hürriyet.com.tr yazarlarından Ömür Kurt’tu.

Haberin Devamı

Uzun yıllardır Hürriyet Çocuk Kulübü’nü yöneten Kurt’u özellikle çocuk hayranları yalnız bırakmadı. Yazarından imzalı bir kitaba sahip olmanın coşkusunu yaşayan çocuklar, Ömür Abi’leri ile bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Daha önce, yetişkinler için kitaplar yazan Ömür Kurt, bu kez yalnızca çocuklar için yazdı. “Karaca ve Sihirli Orman” adını taşıyan kitap ilk kez İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda okuyucu ile buluştu. Fuarda büyük ilgi gören kitap, Karadeniz’in bir köyünde yaşananları anlatıyor.

Çocukların TÜYAP’ı

KARACA VE SİHİRLİ ORMAN  

Çocukların TÜYAP’ı

Kitabın baş karakterinin adı Karaca. Henüz 11 yaşında bir kız. Karadeniz’in yemyeşil bir kasabasında yaşıyor. Evlerinin yanında küçük bir ormancık var ve bu ormancıktaki bütün ağaçlar konuşuyor. Bir gün kasabanın muhtarı ormancığın olduğu yerden
yol geçeceğini söyleyince herkesi bir telaş alıyor. Kesilecekleri hakkındaki söylentiler bir anda ormanda yayılıyor. Küçük ağaçlar ağlıyor, anne ve baba ağaçlar korkudan titremeye başlıyor. Kaçacakları hiçbir yer olmayan ağaçlar, oldukları yerde kesilmeyi beklemeye başlıyorlar. Ancak Karaca ve arkadaşları onları korumak için kolları sıvıyor, ama soyundukları iş pek de kolay değil.

Haberin Devamı


 BİLGE AĞAÇ VE DİĞERLERİ 

Kasabalılar ağaçların kesilmemesi için bir eylem başlatıyor, ama başarılı olamıyorlar. Çaresiz kalan ağaçları kendilerini korumayı başarıyor. Büyük bir kurtuluş savaşı veriyorlar ve çınar ağacının önderliğinde diğer bütün ağaçlar bir araya geliyor. Ladin ağacı, çam ağacı, servi ağacı, pelit ağacı hepsi de bilge çınar ağacının önderliğinde büyük mücadeleyi kazanıyorlar. Böylece kendilerini yok etmek isteyenlere büyük bir ders veriyorlar.

Çocukların TÜYAP’ı

Haberin Devamı

 Ömür Kurt, kitaptaki bilge çınar ağacının Mustafa Kemal Atatürk, diğer ağaçların ise Türkiye Cumhuriyeti’ni oluşturan diğer unsurlar olduğunu söylüyor. Böylece bir bilgenin önderliğinde bir araya gelen bütün insanların büyük bir kurtuluş mücadelesinden sonra bu yurdu oluşturduğunu ve bunun en kesin çözüm olduğunu vurguluyor.

 

ÖMÜR KURT KİMDİR?  

1982 yılında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı gün, Samsun’da doğdu. İlkokulun bir bölümünü Samsun’un Lâdik ilçesinde, kalan kısmını da Yalova’nın Çınarcık ilçesinde okudu. Üniversiteyi ise Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü’nde tamamladı. Bahçeşehir Üniversitesi’nde de yüksek lisans yaptı. 2010 yılında Hürriyet Gazetesi’nde çalışmaya başladı ve çocuk ve gençlere yönelik yayınlarda görev aldı. “Karaca ve Sihirli Orman” onun ilk çocuk kitabı…

Haberin Devamı

Diğer kitapları: Mentollü Lârva (Şiir – 2015), Küçük Adamlara Büyük Oyunlar (Araştırma-İnceleme – 2012), Banu Avar’la Konuşma: Kültürel Soykırım (Araştırma-Söyleşi – 2010), Dehlizler İçinde (Şiir – 2006).

BAKMADAN GEÇME!