Çocukların sanatla buluşma heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Çocukların sanatla buluşma heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 11:22

Çocukların sanatla buluşma heyecanı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı'nca hayata geçirilen 'Sizin Çöpe Attıklarınız Bize Malzeme' adlı proje çocukları sanatla buluşturdu.

Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki atölyede seramik bölümü hocaları ve öğrencilerinin misafiri olan çocuklar, 'Çocuk Tiyatro Maskları' adlı workshop çalışmalarına katıldı, atık kağıtlar ile yumurta kolilerini hamurlaştırıp, çizgi film ve hikaye kahramanlarının masklarını yaptı.

SANATÇI ÇOCUKLAR İŞ BAŞINDA

Terzilerden toplanan atık kumaş parçalarının da iş önlüğüne dönüştürüldüğü projeye katılan Uncaali Anaokulu'nun minik öğrencileri, bütün gün atık kâğıt ve yumurta kolileri üzerinde çalıştı. Atık kâğıt koliler parçalandı, suda ıslatılıp yumuşatıldı, hamura dönüştürüldü, önceden hazırlanan mask kalıplarına döküldü. Kalıptan çıkarılan şekillendirilmiş masklar kurutulup üzerleri renklendirildi.

Çocuklar, atık kâğıttan sanat eserleri üretirken, bir yandan da çamuru şekillendirmeyi de öğrendi, çeşitli hayvan ve meyve figürleri üretti.

ESERLER OLBİA DA SERGİLENDİ

Atölyede keyifli dakikalar yaşayan çocukların yaptığı masklar, Olbia Güzel Sanatlar Galerisi'nde beğeniye sunuldu. 'İçindeki Çocuğu Yaşat' adı verilen 'Çocuk Tiyatro Maskları Sergisi'nin açılış kurdelesini projenin koordinatörleri Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aydın Zor ile öğretim görevlisi Gülşen Öztürk kesti. Çocukların sanat üretimleri akademisyenler ve öğrencilerden ilgi gördü.

ÇOCUKLARA SANATI SEVDİRMEK

Öğretim görevlisi Gülşen Öztürk, projenin amacının çocukları seramik sanatıyla küçük yaşta tanıştırmak, sanatın her dalını sevdirmek, atık malzemeleri de sanata kazandırmak olarak açıkladı. Gülşen Öztürk, dekoratif süs eşyası olarak duvarlara asılan çizgi film ve hikâyelerin kahramanlarının masklarının çocukların eğitim gördüğü anaokulunda da sergileneceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!