Çocuklarımı kurtarın

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarımı kurtarın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 14:56

Kazan’da yaşayan Deniz Şahin, 3 yıldır IŞİD’in elinde olan iki çocuğunun kurtarılmasını bekliyor. 

Haberin Devamı

Kazan’da yaşayan Deniz Şahin, 3 yıldır IŞİD’in elinde olan iki çocucuğunun kurtarılmasını bekliyor. Oğlu Halil İbrahim ile kızı Esma Sena’nın, babaları olan eski eşi tarafından 2014’te Rakka’ya kaçırıldığını ve IŞİD üyesi yaptırılarak, çocuk yaşta ellerine silah verildiğini belirten çaresiz anne, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Kocamdan boşandıktan sonra IŞİD’e katıldığını duydum ama hiç farketmemiştim. Ara sıra Suriye’ye eğitime gittiklerini söylüyorlardı. Çocukları, annesine götürdü ve sonra parka indiriyorum diye aldı götürdü. Bir daha da getirmedi. Dört ay sonra terör şubeye gittiğimde çocukların, babalarıyla birlikte IŞİD tarafından Suriye’ye gittiğini öğrendim.

KIZIM ÇARŞAFLI, OĞLUM SİLAHLI

Oğlum gittiğinde 5 yaşındaydı şu an 8 yaşında, kızım da 9 yaşındaydı şimdi 12 yaşında. 3 yıldır okul yüzü görmüyorlar. Orada dini eğitim alıyorlar. Şu an kızım çarşaflı, oğlum da eli silahlı. Kızım kapalılığa karşıydı. ‘Anne ben kapanmayacağım’ diyordu sürekli. Ama zorla kapattırıldı. Hiç istemediği hayata süreklendi benim çocuklarım. Çok şükür yaşıyorlar, hayattalar. Suriye’deki halalalarının yanında kalıyorlarmış ama hiçbir şekilde görüştürmüyorlar. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum, çocuklarımı bana kavuştursun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!