Çocukları uzak tutun

Güncelleme Tarihi:

Çocukları uzak tutun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2013 00:00

Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Songül Acar Vaizoğlu, elektromanyetik kirlilikten en çok çocukların etkilendiğini belirterek, “Çocukların yüksek gerilim hatlarının altındaki alanlarda oynaması önlenmelidir” dedi.

Haberin Devamı

Çayyolu Elektromanyetik Kirlilikten Korunma Derneği (ÇEKOD), Yenimahalle Kent Konseyi ve Hacettepe Üniversitesi ile birlikte, ‘Yüksek Gerilim Hatları Etkilenimi ve Olası Sonuçları’ konferansı düzenledi. Yenimahalle Belediyesi’nin Çayyolu’ndaki ek binasında gerçekleştirilen konferansta, Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Songül Acar Vazioğlu, elektromanyetik alan kirliliği ve insan sağlığına olan etkileri hakkında sunum yaptı.

KORKUMUZ ÇOCUKLARIMIZ

Konferansın açılışında ÇEKOD Başkanı Ramazan Öngöre, Çayyolu’nun marka bir bölge olduğunu dile getirerek, “Bizim korkumuz, bölgedeki altyapı sorunları ve elektromanyetik kirlilik yüzünden çocuklarımızın olumsuz etkilenmesiyle ilişkilidir. Elektromanyetik kirlilik, vatandaşların her geçen gün daha da fazla olarak yüzleştiği bir gerçektir. Toplumun artık yüksek gerilim hatlarına verdiği olumsuz tepkilerden dolayı bizler, bu sorunu kamuoyu gündemine getirmek istedik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GÜNLÜK YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZİ

Elektromanyetik radyasyonun teknolojik ilerlemeler nedeniyle günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirten Prof. Dr. Vazioğlu ise, yaptığı sunumda şöyle konuştu: “Modern toplumlarda yaşayan herkes sürekli olarak elekromanyetik alan ve dalgaların içinde bulunmaktadır. Bu sebeple ‘Elektromanyetik Aşırı Duyarlılık Sendromu’ adında yeni bir hastalık tanımlanmıştır. Uzun süreli etkilenimin, depresyon, parkinson ve alzheimer gibi hastalıkların artışına neden olduğunu gösteren bazı çalışmalar da vardır.

KAYNAKTAN UZAK DURULMALI

Elektromanyetik kirlilikten korunmanın esası, o alanda bulunan kaynaktan olabildiğince uzak durmaktır. Yerleşim yerleri yüksek gerilim hatlarından güvenli uzaklıklarda kurulmalıdır. Özellikle çocukların yüksek gerilim hatlarının altındaki alanlarda oynaması önlenmelidir. Hükümetler ihtiyatlılık ilkesini göz önüne alarak gerekli düzenlemeleri yapmalı, yapmıyorsa da halkı etkilemi azaltma konusunda bilgilendirmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!