Çocukları İngiliz sosyal servisince alınan Türk baba yardım bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Çocukları İngiliz sosyal servisince alınan Türk baba yardım bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 13:18

İngiltere'de yaşayan 44 yaşındaki Aşır Keser, 'aile içi şiddet' gerekçesiyle, haksız yere 3 çocuğunun sosyal servis tarafından alındığı iddia ederek, çocuklarının bir an önce bakıcı aileden alınarak kendisine verilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Haberin Devamı

16 yıldır İngiltere'nin Maidstone kentinde yaşayan aslen Aksaraylı olan 3 çocuk babası Aşır Keser, geçen yıl haziran ayında 6 yaşındaki oğlu Emre'nin okulda annesi ile babasının evde tartıştığını söylemesi üzerine, hakkında işlem başlatıldığını ve çocukların aile içinde yaşamaları sakıncalı bulunduğu gerekçesiyle ellerinden alınıp, bakıcı aileye verildiğini söyledi.

Çocuklarına kavuşmak için yaklaşık bir yıldır mücadele ettiğini söyleyen Aşır Keser, bugüne kadar tüm girişimlerinin sonuçsuz kaldığını bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan kendisine yardımcı olmasını beklediğini söyledi.

Keser geçen yıl haziran ayında meydana gelen olayla ilgili şunları söyledi: "6 yaşındaki oğlum Emre'nin sınıfında şiddet ile ilgili bir ders yapılmış oğlum da 'sınıfta annemle babam tartışıyor' diye yarı İngilizce yarı Türkçe öğretmenine bir şeyler söylemiş. Türkçe bilen bir çocuğu çağırıp oğlumu iyice sorgulamışlar, polisi ve sosyal servisten görevlileri çağırmışlar. Ben de bu olayın olduğu sırada işten izin almıştım, evde 1.5 ve 2.5 yaşındaki çocuklarıma bakıyordum. Kapı çaldı, polislerle birlikte görevliler geldi, çocuklarımı götürdüler. Beni de polis karakoluna götürüp sorguladılar. Akşam eve döndüğümde evde kimseyi bulamadım. Daha sonra karakolda bana tercümanlık yapan tercümanı aradım, bana sosyal servisin çocuklarımı alıkoyduğunu ve aile içi şiddet suçlamasıyla mahkemeye çıkarılacağımı söyledi. Bizim evde şiddet yok, kavga yok. Sadece eşimle aramızda tartışma oluyordu. Oğlumun bizim evde 'annemle babam tartışıyor' demesiyle, elimden çocuklarımı aldılar. 19 Haziran'dan beri çocuklarım sosyal serviste. Eşim başka yerde. Ben evdeyim. Buradan Başbakanımıza Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Çocuklarımızı bizden koparmaya çalışıyorlar. Bizim tek suçumuz, çocukların yanında eşimle tartışmamız oldu. Mahkeme devam ediyor, çocukları ne zaman verecekleri veya verip vermeyecekleri belli değil. Ne olur Cumhurbaşkanım bu işe bir el atın ve bize çocuklarımıza kavuşturun" dedi.

Çocukları İngiliz sosyal servisince alınan Türk baba yardım bekliyor

Daha önce Cumhurbaşkanlığı'na bir dilekçe yazdığını ancak şu ana kadar bir yanıt alamadığını söyleyen Keser, çocuklarını sosyal servisten alıncaya kadar mücadelesine devam edeceğini ve çocuklarını Türkiye'de büyütmek istediğini söyledi. Keser kendisine 0044 7447 927 465 numaralı  telefondan ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!