Çocuklarda karın ağrısı şikayetleri arttı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarda karın ağrısı şikayetleri arttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 16:26

Çocuklarda karın ağrısı şikayetleri arttı

Haberin Devamı

Mevsim nedeniyle çocukların karın ağrısı, kusma şikayetleri ile hastane acillerine akın ettiğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Faruk Sülün, ailelerin gıda zehirlenmesi sandığını ancak virüslerin rahatsızlıklara neden olduğunu söyledi.
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Faruk Sülün, İskenderun’da son günlerde kreş, ilk ve orta öğretim yaşındaki çocukların kusma, ishal, ateş, karın ağrısı şikâyetleri ile müracaat ettiklerini belirtti. Kış mevsimiyle birlikte çocuklarda görülen enfeksiyon salgınlarında artış olduğunu ifade eden sülün, okul gibi kalabalık ortamlarda hastalıkların bulaşma riskinin fazla olduğuna dikkat çekti.
Çocuk Uzmanı Dr. Faruk Sülün, Kış döneminde üst solunum yolu enfeksiyonuyla ve bunun ardından gastroenterit denilen bağırsak enfeksiyonlarıyla çok sık karşılaştıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Şuan aileler daha çok, kusma, ishal, ateş, karın ağrısı şikâyetleri ile bize müracaat ediyor. Böyle durumlarda aileler, çocuğum zehirlendi mi diye endişeleniyor. Fakat yaptığımız tahliller sonucunda ailelerin endişelendiği gibi besin zehirlenmelerine rastlamıyoruz. Ama bu duruma virüsler sebep olduğu için ailelere, çocuklarda sıvı dengesini iyi kurmalarını ve çocukların iyi beslenmesi gerektiğini öneriyor, çok gerekli olmadıkça antibiyotik kullanılmaması gerektiğini tavsiye ediyoruz. Çünkü kış aylarında bir çocukta 8 ile 12 kere viral enfeksiyon görülmesi gayet normaldir”
EL YIKAMA ALIŞKANLIĞI ÖNEMLİ
Enfeksiyondan en iyi korunma yolunun, sürekli olarak elleri yıkamaktan geçtiğinin altını çizen Uzm. Dr. Sülün, “Özellikle okul çağı çocuklarına hijyen kuralları mutlaka öğretilmeli ve uygulatılması sağlanmalıdır. Kış aylarında mümkün olduğunca, çocuklar ortak kullanım malzemelerinden kullanmamaya özen göstermelidir. Yine, öksüren bir kişiden mümkün olduğunca uzak durulması, çocuğu hastalıklardan koruyacaktır. Hastalıklar, en sık el ve burun yoluyla bulaştığından; el temizliği de çok önemlidir. Bu nedenle ellerin sürekli yıkanmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca gribe yakalanan çocukların okul ortamından uzaklaştırılması, diğer çocukların sağlığı açısından şarttır” şeklinde konuştu.
Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
09.12.2016(fotograflı)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!