Çocuklara uygulamalı trafik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara uygulamalı trafik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 14:10

Çocuklara uygulamalı trafik eğitimi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin, İlçe Emniyet ve İlçe Milli Eğitim müdürlükleri işbirliği ile sürdürdüğü 'Öğrenci Trafik Eğitimi' ile çocuklara trafik polisi eşliğinde eğitim verildi.

Geleceğin şoförlerine trafik bilinci aşılamak amacıyla başlatılan ve her yıl yaklaşık 10 bin öğrenciye ilk trafik deneyimini yaşatan Trafik Eğitim Parkuru bu yıl da gelecek nesillere bilinçli şoförler olmaları için ev sahipliği yapıyor. Kepez Belediyesi'nin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde hizmete açtığı Trafik Eğitim Parkuru'nda bu yıl da binlerce öğrenciye trafik eğitimi verilecek.

EĞİTİCİ PARKURLAR BULUNUYOR

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları, Sakarya Bulvarı'ndaki eğitim parkurunda, trafik kazalarının önüne geçilmesi ve trafik kurallarına riayet eden bireylerin yetiştirilmesi amacıyla öğrencilere pratik ve teorik eğitim veriyor. Her gün Kepez'in farklı bölgelerinde eğitim gören öğrencilerin konuk edildiği tesiste kurulan mini sokaklar, trafik işaretleri ile doğrular ve yanlışlar pratik olarak gösteriliyor. Trafik kurallarını öğrenen öğrenciler, gelecekte nasıl sürücüler olmaları gerektiğini eğlenceli bir şekilde öğreniyor.

MİNİKLER TRAFİĞE ÇIKIYOR

Akülü araçlarıyla minyatür tesiste trafiğe çıkan minikler, polis memurlarından öğrendiklerini pratik olarak yerinde uygulama imkanı buluyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu öğretim yılında da binlerce öğrenciye trafik eğitimi verilecek olmasından mutluluk duyduğunu ve yarının büyüklerini trafik kurallarına karşı Kepez'de tam donanımlı yetiştirmek için çabaladıklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!