Çocuklara tarımı sevdiren proje

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara tarımı sevdiren proje
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 12:22

Çocuklara tarımı sevdiren proje

Haberin Devamı

İZMİR'de yürütülen 'Toprak ve Çocuk Programı' kapsamında, Urla Barbarosköy'deki tarım arazisinde ekim-dikim etkinliği düzenlendi.

İzmir Ticaret Borsası tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde, çocuklara toprağın değerini anlatmak, daha sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla oluşturulan 'Toprak ve Çocuk Programı' kapsamında, İzmir ili ve çevresinde yer alan ilkokullarla birlikte saha ziyaretleri ve proje sunumları gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, Şair Eşref İlkokulu öğrencileri ile birlikte Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı tarafından 'El Ver, Hayata Tutunsun' sloganıyla hizmet veren Koruncukköy'e ait Urla Barbarosköy'deki tarım arazisinde ekim-dikim etkinliği düzenlendi.

İzmir Ticaret Borsası Danışmanı Dr. Pınar Nacak, Ar-Ge Müdürü Mustafa Yağcıoğlu, Şair Eşref İlkokulu yetkilileri ve İzmir Ticaret Borsası çalışanlarından oluşan 'Toprak ve Çocuk Programı' yürütücülerinin yer aldığı etkinlikte, ilkokul öğrencileri önce tarım ve tarla bakımı konusunda yetkililerden bilgi aldı, ardından da nar, incir, leylak, servi gibi meyve ve süs bitkilerini araziye dikti.

Dikim sonrasında Dr. Pınar Nacak tarafından yapılan sunumla, öğrencilere toprağın, tohumun, ağacın değeri ve önemi anlatıldı. Çocuklara sağlıklı beslenme ve çevreyi koruma konusunda da bilgi aktarılan etkinlikte, yeni nesillerin doğa ve tarım dostu olarak yetişmelerinin daha güzel bir geleceğim ilk adımı olduğu aktarıldı.

'Gelecek Toprakta, Toprağımız Emin Ellerde' sloganıyla hayata geçen proje ile ülkenin geleceği olan çocuklar doğa ile buluşturularak; tarımı keşfetmeleri, sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmeleri ve çevreye değer vermeleri amaçlanıyor. Proje kapsamında İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı merkez ilçelerdeki çocuklar tohum ekerek, fidan dikerek tarımsal üretimin aşamalarını yaşayarak öğreniyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!